sjednica skupstine glavnog grada / - SRDJAN BOLJEVIC
17/10/2023 u 11:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaranović: Tekovina 30. avgusta je da svaki građani može slobodno da se izjasni

Ide se u smjeru koji znači deblokadu institucija sistema, tu na prvom mjestu mislim na državni parlament, jer deblokada parlamenta je neophodnost svih djelova sistema, kazao je Šaraović o dogovorima koalicionog sporazuma unutar nove vlasti

Niko ne treba da se miješa u popis. To je, statistička aktivnost i građani treba slobodno da se izjasne o svojoj nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, kazao je funkcioner Demokrata Danilo Šaranović u emisji "Link" koja se emituje na Radiju Crne Gore. 

- Vjerujem da u ovom trenutku svaki građanin Crne Gore može slobodno da se izjasni bez bilo kakve vrste pritisaka što je demokratske tekovina koja proističe iz promjena 30. avgusta 2020. godine - kazao je Šaranović.

Demokratska Crna Gora donijeće konačan stav o finalnom nacrtu koalicionog sporazuma nove vlasti kad on bude gotov, saopštio je funkcioner Demokrata i zamjenik gradonačelnice Podgorice Danilo Šaranović u emisiji "Link" koja se emituje na Radiju Crna Gora.  

On je izjavio da pregopori idu u dobrom smjeru.

- Ide se ka onome što je društvena potreba a to je da se dođe do razrješenja krize u kojoj se Crna Gora nalazi, odnosno ide se u smjeru koji znači deblokadu institucija sistema. Tu na prvom mjestu mislim na državni parlament, jer deblokada parlamenta je neophodnost svih djelova sistema - kazao je Šaranović.

O tome sa kolikom većinom za novu vladu se trenutno raspolaže Šaranović je kazao da je odgovore na takva pitanja jedini ovlašćeni da daje dogovore mandatar ali je istakao da prepoznaje raspoloženje mandatara Milojka Spajića da se dođe do što veće parlamentarne većine.

On nije želio da kaže da li je za Demokrate prihvatljiva ideja da se vremenom Vlada rekontruiše da bi u nju ušla koalicija ZBCG, ističući još jednom da će se stav zauzeti kad bude gotov koalicioni sporazum.  

Vjeruje da će u najkraćem vremenskom periodu biti održana sjednica parlamenta.

On je naveo i da uz Zakon o vladi treba usvojiti i Zakon o Skupštini.

- I vlada i parlament treba da stoje iza tako važnih zakonskih rješenja ali kao neko ko je bio sedam godina u parlamentu smatram da treba donijeti i Zakon o Skupštini. Oba treba donijeti u istom periodu kako se u praksi ne bi dešavala kreatvna tumačenja - kazao je Šaranović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 20:44