/ фото Цетиње
15/09/2021 u 15:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД Цетиње: Кривокапић увриједио вјернике ЦПЦ, УРА да сруши Владу или да заувијек заћути

Ми их овим путем позивамо да, ако имају и трунку части, образа и љубави према Црној Гори, сруше Владу, наводе они

Социјалдемократе Цетиње саопштиле су да "у најмању руку је срамно да предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић Црногорску православну цркву, регистровану вјерску заједницу, назива “такозваном” и “НВО”.

- Кривокапић, којем су пуна уста људских права и слободе вјероисповијести, на овај начин вријеђа значајан број православних вјерника у Црној Гори и њихове вјерске великодостојнике. Ово нас ни најмање не чуди од особе какав је Кривокапић који неријетко, у стању у којем би нормалном грађанину било забрањено да управља путничким моторним возилом сходно одредбама ЗОБС-а, управља овом државом и даје изјаве медијима. О незаконитости саме одлуке Владе овом приликом нећемо, увјерени да ће одговорни за такву одлуку одговарати пред судовима ове државе. Поруку имамо за в.д. директора Управе за некретнине, младог човјека Кочу Ђуришића да, без обзира на политичке ставове не насиједа на ову прљаву игру Кривокапића, Абазовића и генералне секретарке Владе Милачић, јер ни њега, у том случају, кривична одговорност неће мимоићи- наводе они.

После свега, како наводе, чуди трпељивост чланова и функционера УРА који за себе тврде да су вјерници ЦПЦ, или како премијер рече, “те НВО”.

- Колико њихов образ још може трпити увреда и понижења зарад неколико функција, остаје да видимо. Ми их овим путем позивамо да, ако имају и трунку части, образа и љубави према Црној Гори, сруше Владу која, под диригентском палицом Кривокапића и њиховог предсједника Абазовића континуирано сатире и уништава Црну Гору. Уколико нијесу на то спремни, нека се покрију ушима и заувијек заћуте- закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:08