Photo by Kelly Sikkema on Unsplash / -
23/08/2021 u 16:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Министарство просвјете и ИЈЗ да најзад усагласе ставове

Нејасноћа има на свакој и у вези са ношењем бочица са водом: прва препорука Министарства била је да се у школи користе само једнократне чаше, а нова препорука ИЈЗ јесте да дјеца носе флаше са водом

Министарство просвјете и ИЈЗ морају хитно усагласити мјере за почетак школске године, која креће за недјељу дана, будући да се препоруке за школе константно мијењају, поручују из СД-а.

-Такође, неопходно је да Министарство и ИЈЗ ускладе начин на који комуницирају са јавношћу, како не би више збуњивали родитеље, али и управе школа.Наиме, Министарство је прије пар дана изашло са препорукама, за које се претпостављало да су усаглашене са ИЈЗ, рекавши да ће час трајати 45 минута. Сада излази ИЈЗ и каже да часови треба да трају 30 минута. И поврх свега, додају да ће коначну одлуку ипак донијети Министарство.Потом, ИЈЗ наводи да су маске обавезне, а представница Министарства Кадовић је рекла да родитељи одлучују-наводе они.

Додају да  "нејасноћа има на свакој и у вези са ношењем бочица са водом: прва препорука Министарства била је да се у школи користе само једнократне чаше, а нова препорука ИЈЗ јесте да дјеца носе флаше са водом".

-Посебно питање јесте да ли је Министарство обезбиједило довољну количину дезинфекционих средстава школама, или је све то пребацило на њих.Такође, Институт сад наводи да, ко неће да носи маске, има алтернативу у виду онлине наставе. Не знамо само је ли ко размишљао ко ће тој дјеци да држи онлине наставу?И на крају, са оваквим полуинформацијама недјељу дана прије почетка године, немогуће је да школе направе адекватне распореде часова. Тако ни до данас родитељи нијесу обавијештени о томе кад почиње смјена њихове дјеце, па не могу ни направити породични план организације. А како би и могли кад се Министарство и ИЈЗ нијесу могли на вријеме усагласити ни око најосновнијег-поручују они.

Додају: "Зато апелујемо да се покаже макар минимим одговорности и интересовања за дјецу и родитеље. Јер, времена за припрему макар основних ствари је било напретек. А како га је Министарство потрошило, нажалост сви знамо".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:19