/ - фото: Социјалдемократе
17/09/2021 u 13:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Наjоштриjе осуђуjемо оркестрирано дjеловање Управе полициjе према замjенику градоначелника Приjестонице Петру Марковићу

СД апелуjе на Управу полициjе да престане са привођењем грађана Цетиња и Црне Горе и тако допринесе смиривању тензиjа у Приjестоници

Управа полициjе под, диригентском палицом њених високих челника из Подгорице, започела jе нови талас застрашивања и кажњавања према мирним протестантима 5. септембра, саопштаваjу Социjалдемократе Црне Горе.

Они наводе да jе Уставом загарантовано право на миран протест постало прошлост.

“Управа полициjе своjим jучерашњим саопштењем: “Припадници полициjе су идентификовали седам особа коjе су нарушавале jавни ред и мир на Цетињу 4. и 5. септембра на начин што су уклониле заштитну ограду и након тога каменицама и разним другим предметима гађали полициjске службенике.“ и “Цетињска полициjа jе против П.М. (34), J.Д. (48), Р.Ч. (47), И.Ђ. (58), Б.Г. (39), J.В. (64) и Д.В. (34) сви из Цетиња, подниjела прекршаjне приjаве због почињених прекршаjа из Закона о jавном реду и миру.”, покушава дискредитовати, како замjеника градоначелника Петра Марковића, тако и остале грађане Црне Горе коjи су се нашли у jутарњим часовима на тргу Краља Николе”.

Из СД-а наводе да jе након давања исказа пред подгоричким инспекторима у цетињскоj полициjи, против Марковића jе подниjета прекршаjна приjава због непоступања по наређењу “разиђите се”, иако ниjе био присутан у наведеним ситуациjама коjе Управа полициjе у тексту наводи.

“Све новинарске екипе коjе су се у тим часовима налазиле на тргу Кралjа Николе посjедуjу видео записе на коjима се види како замjеник градоначелника константно покушава да смири тренутну ситуациjу, бранећи тако Уставно право свих црногорских грађана на миран и достоjанствен начин протестовања. Исто тако, на видео записима, види се противуставан почетак десанта на Приjестоницу, с обзиром да су, у том тренутку, сви коjи су се налазили на тргу, били удалjени на 50 метара од кордона полициjе, те да ниjе било насилног насртања на полициjу”, саопштаваjу Социjалдемократе.

СД апелуjе на Управу полициjе да престане са привођењем грађана Цетиња и Црне Горе и тако допринесе смиривању тензиjа у Приjестоници.

Сви грађанима коjима су тог дана на било коjи начин била угрожена уставна права, Социjалдемократе нуде бесплатну правну помоћ “како бисмо што раниjе изашли из овог новонасталог мрака.”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:29