ПАРТИЈА Социјалдемократе / - фото: СД
29/07/2021 u 15:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Потребно постизање ширег консензуса поводом избора Тужилачког савjета

Како додаjу, то ниjе само став СД-а, већ jе то и став свих релевантних међународних субjеката компетентних да оцjењуjу напредак наше државе

Након што jе усвоjен Закон о измjенама и допунама Закона о државном тужилаштву, при чиjоj изради ниjесу усвоjене све препоруке Венециjанске комисиjе, о чему смо и током jавне расправе говорили и на шта смо упозоравали, сада се, непосредно приjе колективних годишњих одмора, покушаваjу именовати чланови Тужилачког савjета, саопштили су из СД-а и поручили да jе потребно постизање ширег консензуса поводом избора Тужилачког савjета.

– С обзиром да се и данас Црна Гора суочава са критикама наших међународних партнера због усваjања оваквих тужилачких закона, а данас добиjамо нове пацке због покушаjа избора чланова ТС-а на овакав начин, дужни смо представнике владаjуће већине подсjетити да jе за овако важна питања потребно постизање ширег консензуса – наводе из СД-а.

Како додаjу, то ниjе само став СД-а, већ jе то и став свих релевантних међународних субjеката компетентних да оцjењуjу напредак наше државе.

–Стога Социjалдемократе апелуjу на владаjућу већину да покрене диjалог око избора чланова Тужилачког савjета и покажу спремност за разговоре и договор. У нама ћете, за такве потезе, увиjек имати искреног партнера”, закључуjу из СД-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:39