Фото: Портал Дан / - Фото: Портал Дан
25/07/2021 u 14:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДП: Прихваћена иницијатива за контролно саслушање Кривокапића, Брђанина, Вукшића и Катнића

Додају да је Зоран Брђанин, вд директора полиције, већ изјавио да полиција нема сазнања о наводима премијера, а ово ће бити прилика да се изјасни и директор АНБ Дејан Вукшић

Одбор за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе прихватио је иницијативу предсједника СДП Рашка Коњевића за контролно саслушање премијера Здравка Кривокапића, в.д директора Управе полиције Зорана Брђанина, директора Агенције за националну безбједност Дејана Вукшића и главног специјалог тужиоца Миливоја Катнића.

-Саслушање ће се одржати на тему изјаве премијера Кривокапића о намјери за његово хапшење због кривичног дјела велеиздаје Црне Горе. Предсједник Владе је, наиме у телевизијском интервјуу, изјавио да је “имао информације да му се спремало хапшење због велеиздаје да је потписао Темељни уговор у Београду, који је противуставан”.  У сваком демократском друштву овакве најаве изазивају узнемиреност јавности, али и потенцијалну дубоку институционалну кризу, те се стога надамо да ће посланици, али и црногорска јавност, добити све информације о овом случају у току контролног саслушања заказаног за идући петак, 30.јул.2021-наводе они. 

Додају да је Зоран Брђанин, вд директора полиције, већ изјавио да полиција нема сазнања о наводима премијера, а ово ће бити прилика да се изјасни и директор АНБ Дејан Вукшић и тиме покаже да ли је Кривокапић о овакој озбиљној ствари говорио истину или не.

-Уколико се покаже да су наводи које је јавно изнио неистинити, то би додатно допринијело деградирању позиције премијера и доказало неспособност да се на озбиљан начин води држава и граде њене институције. Уколико се покаже да надлежни органи нијесу извор тврдњи премијера него је премијер давао лажне и паушалне оцјене о овако важним стварима које могу узнемирити јавност, онда је  јасно да је једино рјешење политчке кризе да буде смијењен или поднесе оставку-наводе они. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:48