Социјлдемократска партија / - фото: СДП
26/05/2022 u 16:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шефови клубова посланика скупштинске већине: Усвојити Резолуциjу о осуди агресиjе Русије на Украjину

За почетак следеће седмице предвиђени су састанци са представицима парламенентарне опозициjе како би оваj предлог добио наjширу могућу подршку

Данас jе на инициjативу Социjалдемократске партиjе одржан састанак шефова клубова посланика скупштинске већине како би се договорили кораци за усваjање Резолуциjе о осуди агресиjе Руске Федерациjе на Украjину, саопштено је из СДП-а. 

- Постигнут jе висок степен сагласности представника клубова да се усвоjи Резолуциjа коjа ће на основу одлука УН и Европског Парламента бити усвоjена доминантном већином посланика у црногорском Парламенту, чиме ће се послати jасна порука осуде агресиjе на суверену и међународно признату земљу и позвати на мирно и дипломатско рjешавање постоjећег конфликта - истичу из Социјалдемократске партије.

Такође, истакнуто jе да jе и Споразумом о парламентарноj подршци и политичким приоритетима 43. Владе Црне Горе предвиђено да ће потписници тог документа “заjеднички предложе Резолуциjу поводом агресиjе Руске Федерациjе на Украjину и тако исказажу своjу пуну приврженост вањскоj и безбjедносноj политици ЕУ”.

- За почетак следеће седмице предвиђени су састанци са представицима парламенентарне опозициjе како би оваj предлог добио наjширу могућу подршку, а Скупштина Црне Горе као наjвише законодавно тиjело показала одговорност и озбиљност у овом изазовном тренутку - поручују из СДП-а.

Ова партија, како се наводи, очекуjе од свих политичких субjеката коjи су искрено привржени универзалним међународним принципима, и коjи слиjеде политику Европске униjе и обавезе Црне Горе као чланице НАТО-а, да подрже ову Резолуциjу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:29