Бечић / Портал Дан
07/02/2022 u 06:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Данас о разрјешењу Бечића

Није сигурно хоће ли Бечић данас бити смијењен јер у коалицији „Црно на бијело“ још увијек калкулишу, а коначну одлуку ће донијети прије данашње сједнице

Иако је Влада у петак пала гласовима опозиције и коалиције „Црно на бијело“, политичка криза не јењава. Црногорски парламент данас ће, у 10 часова, на ванредној сједници расправљати о Предлогу за разрјешење предсједника Скупштине Алексе Бечића.

Није сигурно хоће ли Бечић данас бити смијењен јер у коалицији „Црно на бијело“ још увијек калкулишу, а коначну одлуку ће донијети прије данашње сједнице.

Како „Дан“ незванично сазнаје, након оптужби које су Демократе изнијеле на њихов рачун, вјероватније је да ће гласати за Бечићеву смјену него да неће.

Предлог за разрјешење Бечића потписало је 38 посланика опозиције, а у образложењу се наводи да Скупштина за вријеме његовог мандата није била мјесто суштинског политичког дијалога, због чега није остварила једну од основних функција – да доведе до убрзања европског пута Црне Горе.

Из Социјалистичке народне партије (СНП) и Демократског фронта (ДФ) саопштили су да неће гласати за смјену предсједника Скупштине, док је извршни директор ГП УРА Зоран Микић за „Дан“ рекао да још увијек није сигурно како ће њихови посланици гласати. Он је саопштио да ће од Бечића тражити да се изјасни да ли стоји иза свих оптужби које су на рачун ГП УРА и њихових посланика износиле његове партијске колеге.

– Они нас већ недјељама оптужују за издају, помињу 21 милион, говоре да смо чланови организоване криминалне групе. Мислим да јавност заслужује да од господина Бечића чује да ли он стоји иза тих оптужби и да ли и он тако мисли – навео је Микић.

Према ријечима Срђана Павићевића из Цивиса, гласање о смјени предсједника Скупштине колико зависи од њих, толико зависи и од самог Бечића.

– Ја га видим као младог, а већ искусног и перспективног политичара, коме је, мислим, својствен опрез и промишљеност – рекао је Павићевић за „Дан“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 12:35