/ - Милочер, Краљичина плажа - Срђа Бољевић
17/07/2021 u 11:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

СНП и Права Црна Гора: Царевић узурпирао површину као три Милочерска парка

Како истичу апсолутно су за повратак имовине првенствено свим грађанима Будве

Из будванских одбора Социjалистичке народне партиjе и Праве Црне Горе поручили су предсjеднику Општине Марку Царевићу да треба свакога обештети коме jе држава узела имовину, али исто тако се залажу да држава поврати оно што jе од ње бесправно одузето.

Те партиjе су се огласиле заjедничким саопштењем након изjаве Царевића да се породици Карађорђевић врати имовина на Светом Стефану и Милочеру.

– Великодушан и популистички гест предсjедника да треба обештетити Карађорђевиће за бившу резиденциjу jе изазвао jош jедну у низу реакциjа домаће jавности као и домицилног становништва у Паштровићима. Наравно да треба обештетити свакога коме jе држава узела имовину, али ту jе и подужи ред породица коjе су већ вjековима настањене на приморjу, а од одузете им земље сада коjекакви таjкуни “зарађуjу” (повезани са локалним извођачима) за кратко вриjеме онолико новца колико на западу генерациjе не могу да стекну поштеним радом. Господине предсjедниче, ако jе то већ како ви причате, онда по хитном поступку вратите државну земљу коjа jе бесправно одузета породицама Рафаиловић, Калађурђевић, Кажанегра и многим другим породицама на териториjи Паштровића и Будве – наводи се у саопштењу и СНП-а и Праве ЦГ.

Како истичу апсолутно су за повратак имовине првенствено свим грађанима Будве, али и свима онима коjима jе бесправно одузета имовина на териториjи општине Будва.

– Ми ниjесмо за узурпирање ничиjе имовине.... а ви? Ви сте одлучили да узурпирате 500.000 квадрата државне имовине, што jе jеднако квадратури три Милочерска парка. Исто колико се ми залажемо да држава врати бесправно одузету земљу грађанима, jеднако се залажемо да држава поврати све што jе од ње бесправно одузето. Jедино сто jе донекле заjедничко jе то да и гости у Милочеру и козе у Кримовицама имаjу диван поглед на море – закључуjе се у саопштењу будванских Одбора СНП-а и Праве.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:09