Mirko Stanić / - EVROPSKI SAVEZ
09/10/2024 u 13:08 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Stanić: Jasan pravac kojim ZBCG vodi Crnu Goru - autokratija putinovskog tipa

Ako nekome nije bio jasan pravac kojim ZBCG vodi Crnu Goru, od jutros je potpuno načisto. Autokratija putinovskog tipa koja za cllj ima ukidanje sloboda i prava građana, a prvi na udaru će biti "strani agenti" iz NVO, kazao je predsjednik GO SDP i predstavnik Evropskog saveza Mirko Stanić.

- Ovaj naziv je koriščen od strane njihovog formalnog šefa Aleksandra Vučića, dok je kao ministar informisanja i propagande krajem devedesetih crtao mete NVO aktivistima, novinarima i opozicionim političarima. Crna Gora na sreću ima vrlo žilav i robustan NVO sektor kojem će Evropski savez pružiti svu moguću podršku - kazao je Stanić.

Naš, kao i njihov, cilj je evropska, građanska i Crna Gora slobodnog mišljenja. Upravo sve ono što nije Putinova Rusija i Vučićeva Srbija danas. Zbog toga je juče Vučić očigledno i došao da svojim odnosom prema domaćinu, ali i slobodnoj javnosti Crne Gore pokaže đe nam je mjesto, dodao je.

ZBCG: Hitno predložiti zakon o agentima stranog uticaja u Crnoj Gori

- Na njegovu žalost, investicija u srbijanske partije u Crnoj Gori je potpuno promašena, što vidimo po rezultatima lokalnih izbora. Zalud u 32 ministra i 7 potpredsjednika Vlade, i sva javna i državna preduzeća, zalud sva medijska hajka - građani vas više neće - kazao je.

Ali da ne zaboravm, kad vas ubrzo pošaljemo u opozciju garantujemo vam da vam se neće deseti ništa slično što se dešava opoziciji u Rusiji ili Bjelorusiju. Kao opozicija ćete, gospodo iz ZBCG, imati sva prava koja imaju političari i partije u najrazvijenim demokratijama svijeta, EU i NATO zemljama, jer su to vrijednosti za koje se u Evropskom savezu zalažemo, zaključio je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. oktobar 2024 13:08