/ МИРКО СТАНИЋ
15/04/2022 u 11:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Станић: Јоковић хитно да закаже сједнице Одбора због пада животног стандарда

Шеф Медијског тима СДП наводи да питања везана за очивање и побољшање стандарда живота грађана би требало да буду на врху агенде ресорних министарсатва, али и предсједника надлежног Одбора Скупштине

Социјалдемократска партија Црне Горе упутила је данас Ургенцију предсједнику Одбора за економију, финансије и буџет Владимиру Јоковићу да хитно закаже сједнице Одбора поводом значајног раста цијена и пада животног стандарда грађана усљед кризе, али и саслушања ресорних министара на ове теме.

Шеф Медијског тима СДП Мирко Станић наводи да питања везана за очивање и побољшање стандарда живота грађана би требало да буду на врху агенде ресорних министарсатва, али и предсједника надлежног Одбора Скупштине Црне Горе.

- Посланици СДП-а су Одбору којим предсједава Јоковић упутили два захтјева за сазивање сједница Одбора, 24.3.2022 и 30.3.2022 године. У првом захјтеву између осталог се наводи да је потребно хитно сазивање сједнице како би разматрали антикризне мјере, подршку грађанима и привреди, али и дио закона који се односе на смањивање акциза на гориво и на прехрамбене производе, чији је раст од 30% до 150% у протеклој години. Другим захтјевом смо затражили контролно саслушање ресорних министара финансија и социјалног старања Милојка Спајића, економског развоја Јакова Милатовића и пољопривреде Александра Стијовића на тему поступања Владе и министарстава поводом економске кризе изазване растом цијена енергената и прехрамбених производа- наводи Станић.

Како наводи, огромни раст инфлације погађа оне породице чија се примања нијесу повећала почетком године, поготово наше пензионере којих је 125.000, али и кориснике материјалне помоћи, тако да су трошкови струје у зимском периоду, горива које је 70 одсто поскупјело за годину и хране постали за већину њих неиздрживи.

- Очекујемо од предсједника Одбора Јоковића да препозна ургентност и важност ове иницијативе и да као надлежни скупштински одбор, без одлагања, покренемо рјешавање питања од којих зависи егзистенција огромног броја грађана Црне Горе- закључује Станић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:23