Stanić i Krivokapić / - STANIć I KRIVOKAPIć
10/01/2023 u 16:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stanić: Predstavnici opština pretvaraju građane u dijasporu Srbije; Krivokapić: Brnabić postrojava četnike

Oni su reagovali nakon što su predstavnici Opština Nikšić, Berane i Mojkovac učestvovali na sjednici Odbora za dijasporu

Predstavnici nekoliko Opština iz Crne Gore su podnijeli izvještaj o stanju u svojim sredinama u - Skupštini Srbije! Pretvaranje sopstvenih građana u dijasporu susjedne Srbije i podanički odnos predstavnika Demokratskog fronta prilikom posjete nas ne iznenađuju, ali očekujemo reakciju onih koji su Delića i ostale izabrali na odgovorne funkcije, ocijenio je član predsjedništva Mirko Stanić.

On je reagovao nakon što su predsjednici opština Nikšić, Berane i Mojkovac, Marko Kovačević, Vuko Todorović i Vesko Delić kao i predsjednici skupština opština Danilovgrad, Herceg Novi i Tivat, Velimir Đoković, Ivan Otović i Miljan Marković učestvovali su na sjednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije.

(VIDEO) Predsjednici opština iz Crne Gore u Skupštini Srbije: Ne odričemo se tri najveće svetinje - Srbije, Rusije i SPC

- Zato postavljamo pitanje - da li gospoda iz Demokratske Crne Gore, URA i Evrope Sad smatrate da  ovakvo ponašanje doprinosi jačanju državnosti i suvereniteta Crne Gore ili se pojedini opštinski funkcioneri iz naše zemlje pretvaraju u službenike Vučićeve vlasti, naveo je Stanić.

On je dodao da rušenje ustavnog sistema i narušavanje teritorijalnog integriteta države koje sprovode funkcioneri DF se vrši i u vaše ime.

- Niko od njih ne bi bio ni predsjednik Opštine ni Skupštine bez vaše podrške. Zbog toga je i za građane tih Opština, ali i cijele države suštinsko pitanje za ove partije: da li ćete zbog ovoga hitno pokrenuti pitanje odgovornosti i razriješiti one koji s budžeta Crne Gore očigledno služe interesima i podnose izvještaje drugoj državi?, istakao je on.

Reagovao je i počasni predsjednik SDP-a i bivši ministar u Vladi Dritana Abazovića, Ranko Krivokapić.

- Ana Brnabić postrojavajava čelnike opština iz Crne Gore u Skupštini Srbije. Što ne bi oni kad im partijski šefovi ljube papuču Voždu kad poželi. Sluganstvo za stid ne zna, naglasio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:41