Бобан Станишић / - Фото: ПзП
10/11/2021 u 13:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Станишић: Генерални секретаријат Владе наставља да прикрива малверзације Мила Ђукановића

Он је истакао да се Демократски фронт залаже за тоталну демонтажу тоталитарног система који је бивши режим креирао,

Предсједник младих Покрета за промјене Бобан Станишић упутио је Жани Прашчевић Милачић генералном секретару Владе захтјев за слободан приступ информацијама у вези са летом Мила Ђукановић од 10. јануара 2020. године и могућом злоупотребом владиног авиона у приватне сврхе.

 - Нажалост генерална секретарка Владе наставила је праксу својих претходника из бившег режима и не жели да уклони ознаку степена тајности ‘’ИНТЕРНО’’ за податке који су садржани у Упутству о условима и начину коришћења авиона којим располаже Генерални секретаријат Владе Црне Горе и на тај начин наставила да прикирва и штити малверзације и злоупотребу државних ресурса у приватне сврхе од стране Мила Ђукановића - саопштио је Станишић.

Како је истакао, Демократски фронт се залаже за тоталну демонтажу тоталитарног система који је бивши режим креирао, па сматра да је ово једна од веома важних информација коју морају подијелити са грађанима Црне Горе, јер је цијена само тог лета отприлике око 20 хиљада еура.

 - Из свега наведеног сматрам и више него оправдан разлог да се уклони степен таности ИНТЕРНО како би грађани Црне Горе сазнали праву истину. Овим путем апелујем на генарлног секретара Владе Жану Прашчевић Милачић да уклони ознаку тајности са наведених докумената, јер она као старјешина органа који управаља са Владиним авионом има ту могућност. Борба против кримогеног режима и оваквог понашања је наша обавеза према бирачима који су 30. августа 2020. године послали Демокрастку партију социјалиста у прошлост - навео је Станишић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 18:31