Duško Stjepović / - DEMOKRATE
19/06/2024 u 17:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Stijepović Zirojeviću: Ako se Šaranović prepao od vas iz SD-a - ne bilo ga

Poslanik Demokratske Crne Gore Duško Stjepović reagovao je povodom kritike poslanika Socijaldemokrata (SD) Nikole Zirojevića na račun ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića.

Zirojević se oglasio nakon što je Šaranović otkazao dolazak na saslušanje pred Odborom za bezbjednost i odbranu zbog prisustva na Samitu šefova policija država članica UN u Njujorku.

Stijepović je poručioda  „onaj ko prati skupštinska izlaganja poslanika Zirojevića jasno može doći do zaključka da kolega Zirojević nema drugog posla, osim da gura kamen uzbrdo - bezuspješno pokušava da uprlja integritet funkcionera Demokratske Crne Gore, iznošenjem paušalnih i netačnih ocjena koje uporno želi upakovati u foliju činjenica“.

Zirojević: Šaranović bježi sa kontrolnog saslušanja, pokušaj poniženja Odbora za bezbjednost i odbranu i Parlamenta

- Kolega Zirojeviću, pošto se pozivate na skupštinsku proceduru i praksu, trebalo bi da znate da je ministar Šaranović jedan u top tri ministra 44. Vlade po svojoj redovnosti prisustva na sjednicama radnih tijela i Plenuma Skupštine Crne Gore. Ali mi, kolega Zirojeviću, jesmo zabilježili suprotno ponašanje i to, vjerovali ili ne, od strane ministara iz redova Vaše partije ili, još gore, predsjednika Vaše partije. I to 18. februara 2020. godine, kada Damir Šehović ne da nije došao na Odbor za ljudska prava, na konsultativno saslušanje povodom primjene Zakona o zabrani diskriminacije osoba sa invaliditetom, nego nije ni obavijestio Odbor da neće doći - poručuje Stijepović. 

Na istoj sjednici se, dodaje poslanik Demokrata, nije pojavio ni drugi ministar iz SD-a, Kenan Hrapović, niti je, kaže, o tome informisao Odbor.

- Dakle, ministri SD-a se nijesu udostojili da bilo kako najave svoje odsustvo, već se jednostavno nijesu pojavili na zakazanom saslušanju. Za razliku od njih, ministar Šaranović je unaprijed predsjednika Odbora upoznao sa međunarodnim aktivnostima i ponudio alternativan datum za saslušanje, koji može biti i prije datuma koji je zakazan. Tako da, kolega Zirojeviću, prije nego osudite gospodina Šaranovića za insistiranje na drugom datumu kako bi prisustvovao sjednici, okrenite se prema svojim kolegama u stranci, bivšim ministrima i predsjedniku Vaše partije koji su nenajavljeno poslanike Skupštine ostavljali da se sami između sebe saslušavaju. Na kraju, kolega Zirojeviću, ako se kolega Šaranović od bilo koga prepao, a posebno od vas iz SD-a, ne bilo ga - zaključio je Stijepović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 17:01