Деjвид Морган и Боjан Божовић / - Влада
08/12/2021 u 08:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сусрет савjетника Амбасаде Канаде са државним секретаром

Божовић је упознао Моргана са корацима Црне Горе на путу ка ЕУ и представио предузете али и будуће кораке Министарства правде, људских и мањинских права коjи се тичу борбе против родно заснованог и породичног насиља у Црноj Гори

Савjетник Амбасаде Канаде Деjвид Морган посjетио jе данас државног секретара мр Боjана Божовића, гдjе су водили разговор на тему стања али и превенциjе родно заснованог и породичног насиља у Црноj Гори.

Државни секретар мр Боjан Божовић упознао jе савjетника са корацима Црне Горе на путу ка Европскоj униjи и представио предузете али и будуће кораке Министарства правде, људских и мањинских права коjи се тичу борбе против родно заснованог и породичног насиља у Црноj Гори. Нагласио jе и да су планиране измjене законодавног оквира са циљем jачања владавине права.

Савjетник Амбасаде Канаде Деjвид Морган похвалио jе рад Министарства коjи се тиче интеграциjа Црне Горе у Европску униjу, те изразио наду да ће сарадња између Амбасаде и Министарства бити интензивниjа у областима заштите људских права. Канада има могућности али и жељу да пружи експертску подршку на овом пољу, нарочито када се ради о заштити наjугрожениjих категориjа лица.

Морган jе представио програме коjе на ову тему спроводи Влада Канаде, а jедан од тих програма укључуjе и приказивање филма “Бољи човjек” (A Better Man) коjи jе захваљуjући Амбасади приказан jуче у КИЦ-у “Будо Томовић”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:00