/ фото: УРА
08/10/2021 u 10:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Инсистирамо на експертско-нестраначкој Влади зато што су нам увијек чиста посла

Упркос том договору на којем почива актуелна власт, лидери остале двије коалиције Мандић и Бечић иза затворених врата направили су нову концепцију Владе и подјелу ресора, навели су из УРА

Грађански покрет УРА објаснио је зашто инсистирају на експертско-нестраначкој Влади, а како су навели на томе инсистирају зато што су са им увијек чиста посла.

- 30. октобра прошле године потврђен је ранији договор са представницима остале двије коалиције (ДФ-а и Демократа) да ће нова влада бити експертска. Упркос том договору на којем почива актуелна власт, у касне вечерње сате 15. септембра ове године, лидери остале двије коалиције Мандић и Бечић иза затворених врата направили су нову концепцију Владе и подјелу ресора- навели су из УРА.

Поручују да УРА на такве ствари неће пристајати

- Зато што је експертска влада најадекватнији компромис за функционисање садашње актуелне већине. Политика УРЕ нема ничег заједничког у идеолошком смислу са политиком ДФ-а а у посљедњим мјесецима ни са политиком Демократа. Наше функционисање у власти зато је одређено експертском владом јер је она најбољи транзициони пут након смјене једног од најкорумпиранијих и најкриминалнијих посљедњих аутократских режима у Европи- навели су из ГП УРА.

Како тврде, "јер експертска влада није доживјела пораз".

- Пристајемо на њену надградњу, унапређење и реконструкцију на истим основама а ко то не жели за своје науме иза затворених врата мораће да тражи нове партнере. УРА у таквим пословима никада није, нити ће учествовати- наводе из УРА.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:17