Бечићи / - WIKIPEDIA
24/05/2021 u 16:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Саобраћајница у Бечићима ни на небу ни на земљи

Већ више од мјесец ипо дана УРА не може да добе одговор на питања у вези изградње улице С73 у Бечићима, иако су се, посредством Захтјева за слободан приступ информацијама, датираног на 8. април 2021. године, обратили свим релевантним органима и службама

-Свједоци смо да од прошле неђеље предсједник Општине Будва Марко Бато Царевић води јавну полемику посредством медија са легитимно изабраним представницима грађана Будве, умјесто у Скупштини општине као једином прикладном мјесту за такве дискусије. Пошто се, како данас видимо и од сазивања колегијума, као интерног организационог питања, прави медијска сензација, било би крајње вријеме да нам се одговори на питања која изазивају велико интересовања не само грађана Будве, већ и цијелокупне црногорске јавности, а која се тичу изградње улице у Бечићима - саопштили су данас из будванског одбора Грађанског покрета УРА.

Како су казали, већ више од мјесец ипо дана не могу да добију одговор на питања у вези изградње улице С73 у Бечићима, иако су се, посредством Захтјева за слободан приступ информацијама, датираног на 8. април 2021. године, обратили свим релевантним органима и службама.

- У Захтјеву смо тражили увид и појашњења у вези изградње дијела колске саобраћајнице С73-73 са пратећом инфраструктуром у Бечићима. Одговоре смо добили од Секретаријата за урбанизам и одрживи развој и Службе за јавне набавке, али не и од Секретаријата за инвестиције и Службе за наплату наканде за комунално опремање грађевинског земљишта. Да бисмо грађанима јасно указали на проблем, подсјећамо да је изградња предметне саобраћајнице започета још у току прошле године, те да је исте године и завршена, судећи по тренутном стању, иако нити прошле нити за ову годину није била предвиђена Програмом инвестиција и уређења простора Општине Будва - истичу из будванске УРЕ.

Из тог одбора УРЕ још напомињу да је почетак изградње поменуте улице, сходно наведеној табли о извођењу радова, планиран за први квартал 2021. године, као и да се на грађевинској табли Општина Будва води као инвеститор, иако је у новембру 2020. године потписала Уговор о накнади за комунало опремање грађевинског земљишта, према ком није обавезна да обезбиједи комунално опремање локације.

-Комунално опремање подразумијева, између осталог, прикључак за водовод, фекалну и атмосферску канализацију и јавну расвјету, изградњу путева и улица у насељу, и друго. Како су у више наврата говорили о транспарентности локалне управе, молимо надлежне да јавности одговоре на питања којим општинским актом је предвиђена изградња саобраћајнице С73-73 са пратећом инфраструктуром у Бечићима, јер је у Програму уређења простора општине Будва и Програму инвестиција општине Будва за 2021. годину нема, као и на који начин и којим поступком је изабран извођач радова на изградњи саобраћајнице Сунраф Плус д.о.о. из Подгорице и подизвођач Роцклер Инжењеринг д.о.о Будва, када су оба предузећа, извођач и подизвођач радова, регистрована под шифром ђелатности “изградња стамбених и нестамбених зграда”, а не под шифром “изградња путева и аутопутева - закључују из будванске УРЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:27