Блокада ЦГ, Портал Дан / - Блокада ЦГ, Портал Дан
24/02/2022 u 18:09 h
Željka Bojanić, Bilja Brašnjo, Božo Jelovac, Ivona Drobnjak, Dragan, Stojanović, Milovan Novović, Vitko Španjević, Biljana MarkovićŽeljka Bojanić, Bilja Brašnjo, Božo Jelovac, Ivona Drobnjak, Dragan, Stojanović, Milovan Novović, Vitko Španjević, Biljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО/ФОТО) Вучуровић: У Бога се надам да СНП неће издати; Медојевић: Устала је Црна Гора; Кнежевић: Наступа и блокада Скупштине

Широм Црне Горе, на 17 саобраћајница, вечерас су одржане блокаде путева на које је позвао ДФ. То је организовано као одговор и порука "да се неће дати прекрајање изборне воље грађана од 30 августа

Широм Црне Горе, на 17 саобраћајница, вечерас су одржане блокаде  путева на које је позвао ДФ. То је организовано као одговор и порука "да се неће дати прекрајање изборне воље грађана од 30 августа. Са свих мјеста окупљања послата је  порука :" Не са ДПС-ом. Уколико би дошло до супротног од оног што предлажу посланици ДФ-а, онда су најавили и блокаду Скупштине.

image

Фото: Срђан Бољевић
Блокада- Подгорица

- Фото: Срђан Бољевић Блокада- Подгорица

Подгорица: 

У Главном граду грађани су се окупили и на Златици. Тамо су присутни Андрија Мандић и Небојша Медојевић.

image

Фото: Портал Дан

- Фото: Портал Дан

-Више од 11 хиљада активиста на 17 тачака. Идеја блокаде је била да опоменемо све људе политичаре који су са нама однијели велику побједу да не иду странпутицом и не издају побједу и не праве пактове са ДПС-ом. Не би добро било да неко помисли да може да украде побједу. Поручујемо предсједнику који има намјеру да сјутра да мандат некоме ко би преко њега увео своју партију да се не игра са ЦГ. Ми смо вечерас на улицама али имамо још једну велику моћ. Човјек из ДФ-а, Страхиња Булајић, искористиће све сто му стоји на располагању да омогући парламентарној већини да она конституише нову Владу и неће дозволити ДПС-у да нас превари- казао је Андрија Мандић.

Он је нагласио да ће се " и у институцијама и на улицама".

-Знате да ДФ има план за сваку ситуацију. Наш човјек је први човјек Скупштине и све сто нам стоји на располагању све ћемо искористити...поручује он.

-Није вријеме за ситне преваре, вријеме је да  пошаљемо поруку да нико нема да право да тргује вољом народа...У ДФ имате неког ко ће увијек мирити Црну Гору. Нећемо се либити ни борбе на улицамам и у институцијама..Поштовани грађани само сложно, Црна Гора је наша држава и нећемо је дати Ђукановићу...ми с ене бојимо никога и спремни смо да ову нашу побједу коју смо дуго ковали сачувамо..драги пријатењи нека нам је срећа побједа и да пошањемо поруку:"устала је Црна Гора побједа се бранит мора...-поручио је између осталог Небојша Медојевић-

image

Фото: Портал Дан

- Фото: Портал Дан
image

Фото: Портал Дан

- Фото: Портал Дан

-Мени је част да поздравим преко 11.000 људи који су се одазвали позиву ДФ-а да бране част Црне Горе. Данас се брани част Црне Гопре..Нечемо никада дозволити да сењ Мило Ђукановић, као вођа криминала, врати на валст...Видјећете какав ће бити отпор народа ономе што планира ДПС и ура а ја се у Бога надам да СНП неће издати.Ово је данас протест опомене и упозорења...Надам се да никоме неће пасти на памет да врати ДПС..Ми поштујемо протесте и наших колега из Демократске Црне Горе....- казао Јово Вучуровић

Он је казао да не зна шта је светије од тога м да је одбрањен демократски систем након 30 година.

У Зети је са народом Милан Кнежевић.

-Вечерас пред вама потпуно слободно саопштавам да сви грађани у Црној Гори неће дозволити да заједно са ДПС-ом баце кроз коруптивне канале.Ми имамо обавезу да вранимо црну Гору као што су је бранили наши преци. Веома је важно да ДФ нико не прозива, да нас нико не зачикава и саопштава да је у рукама Страхиње Булаића моћ да се не закаже Скупштина. Сад вам саопштавам ДФ ће искористити ту моћ..ДФ остаје на бранику одбране побједе од 30. августа. За разлику од других ми нисмо издали, остали смо оно што јесмо, вјерници СПЦ...После ове блокаде Црне Горе, наступа вечерас и блокада Скупштине..позивамо наше колеге из парламентарне већине да се врате, да се договоримо и сачувамо изборну вољу...-поручио је између осталог Кнежевић.

Он је додао да поручује Милу Ђукановићу да се не игра са Црном Гором и да не да мандат Дритану Абазовићу.

image

Фото: Портал Дан

- Фото: Портал Дан

-Уколико се одлуче за било какав акт , да заказују Скупштину противно Уставу, ДФ и читаца Црна Гора креће на Скупштину и на Владу...Читава Црна Гора не може са Милом Ђукановићем, зато је наша порука да нудимо широку анттиђукановићеву колаицију да не дозволимо да остави оно што је планирао за сјутра..Или договор или нови избори...-нагласио је он.

Никшић:

Посланик Максим Вучинић и предсједник општине Никшић Марко Ковачевић присутни су међу групом грађана која је окупљена у Никшићу.

image

Фото: Биља Брашњо

- Фото: Биља Брашњо
image
- Фото: Биља Брашњо

Грађани се окупљају на тргу Шака Петровића, носе црногорске тробојке и транспарент " блокадом против издаје". Кренуће у протестну шетњу до кружног тока, а онда ће, како су најавили, блокирати булевар 13. Јул, који Никшић повезује са Подгорицом

-Не смијхемо да каптиулирамо пред корупцијхом Мила Ђукановића и Дритана Абазовића...Стојимо на бранику наше побједе и наше будућмости...Не смијемо дозволити да у наше име одлучују они који су добили три мандата на изборима...Ово је рпевара изборне воље грађана...-казао је између соталог посланик Максим Вучинић.

image

Фото: Биља Брашњо

- Фото: Биља Брашњо

Пљевља:

Кренуле су вечерас и ауто колоне у Пљевљима према Бијелом Пољу.

Демократски фронт најавио је за данас у 18: 30 сати блокирање саобраћајница, а у Подгорици биће блокирана пасарела у насељу Златица и кружни ток на Цетињском путу.

image

Фото: Портал Дан

- Фото: Портал Дан
image

Фото: Биља Брашњо

- Фото: Биља Брашњо

Блокиран је магистрални пут  Пљевља Ђурђевића Тара-Жабљак. У колонама је око 400 аутомобила. Главна блокада је на мосту преко Ћехотине.

Жабљак:

Неколико стотина Жабљалана на температури од шест степени Целзијуса испод нуле блокирало је саобраћај на магистралном путу који од овог планинског центра води ка Никшићу. Жабљалани су поручили да ће одлучно, истрајно и храбро свим демократским средствима бранити изборну побједу и слободу остварену 30 августа 2020 године.

image

Фото: В.Ш.

- Фото: В.Ш.

Са тренутно највисочије блокиране тачке у Црној Гори поручујемо да Дурмиторци  неће дозволити изборну превару,

(ВИДЕО) Мандић: Сјутра блокирамо 17 саобраћајница, имамо одговор на све

односно издају.-поручио је Александар Караџић, предсједник ОО НСД Жабљак.

image

Фото: В.Ш.

- Фото: В.Ш.

Он је позвао чланове ОО СНП да се јавно изјасне  да ли су против  изборне преваре  грађана јер ће то, какао је нагласио, имати пресудан утицај на предстојеће локалне изборе, јер ДФ са издајницима неће сарађивати.

image

Фото: В.Ш.

- Фото: В.Ш.

Бар:

Неколико стотина чланова и присталица Демократског фронта блокирало  је  магистрални пут Бар -Подгорица испред тунела Созина, са истакнутим транспарентом „Блокадом против издаје“. 

image

Фото: Драган Стојановић

- Фото: Драган Стојановић

Посланик Дејан Ђуровић обратио се окупљеним члановима и присталицама Демократског фронта,  истичући да је око 11.000 људи који су блокирало главне саобраћајнице у Црној Гори знак упозорења онима који хоће да украду велику народну побједу,  направе превару и договор са Демократском партијом социјалиста.

image

Фото: Драган Стојановић

- Фото: Драган Стојановић

- Позивамо све из парламентарне већине да се вратимо договору за једино рјешење које је прихватљиво за све оне који су нас гласали 30. августа и направимо Владу и парламетарну већину по вољи народа. Договора са ДПС-ом не смију бити јер то би значило њихов повратак на власт. Посебно ћемо осудити оне који су били на листи „Заједно за будућност Црне Горе“, а гласају мимо онога за што смо као колација подржани од народа. Прекрајање изборне воље значило би и радикализацију коју би спровео ДФ и ванинституционално и у Парламенту Црне Горе. Уколико ово не уроди плодом идемо у радикализацију- казао је Ђуровић.

На протесту је била присутна и посланица Маја Вукићевић ДНП, као и бројни чланови ОО ДФ Бар.

Котор:

Присталице Демократског фронта (ДФ) вечерас су на сат ипо блокирале саобраћај на раскрсници Котор-Тиват-Будва, а окупљенима се обратио потпредсједник ООНСД Котор Нико Клопан који је казао да партнерима из коалиције ЗБЦГ поручују да не улазе у никакве договоре и преговоре који би значили повратак ДПС-а на власт. 

image

Фото: Биљана Марковић

- Фото: Биљана Марковић

-Јер то је издаја сваког гласача који нам је повјерио власт. Вечерас смо на сат времена блокирали путне правце као упозорење, ако буде требало парализоват ћемо Црну Гору, али ДПС се неће вратити у било којој форми власти-поручио је између осталог Клопан.  Функционер тиватског ДФ-а Миљан Марковић позвао је на договор унутар досадашње владајуће већине или на формирање техничке Владе те исте већине. 

image

Фото: Биљана Марковић

- Фото: Биљана Марковић

Окупљени су развили транспарент са исписаном паролом “Блокадом против издаје”, а током обраћања говорника запалили су бакље уз развијене старе црногорске тробојке и тробојке са оцилима. 

Скуп, који је обезбијеђивала полиција, протекао је мирно.                                

Бијело Поље:

На два мјеста, у Ракоњама, код семафора на почетку заобилазнице и на Рибаревинама, у оквиру акције "Блокадом против издаје", коју организује Демократски фронт, вечерас  су у Бијелом Пољу блокиране двије саобраћајнице. Незадовољни грађани блокирали су саобраћај у Ракоњама и на Рибаревинама, поручујући да неће дозволити прекрајање изборне воље од 30. августа 2020. године.Током сат времена, колико је трајала блокада, све је протекло мирно, уз виљдиво присуство плиције.Читаво вријеме се чуло скандирање,,Дритане лопове'', као и подршка Русији...Дојк је трајао протест пропуштено је једно ауто хитне помоћи али и једно цивилно ауто, у коме је било болесно дијете.

Васо Обрадовић из Демократског фронта и Нове српске демократије, иначе одборник у бјелопољском локалном парламенту, поручио је са вечерашњег протеста да су се грађани Бијелог Поља годинама борили да дођу до слободе, те да сада неће одустати од ње.

-Пзивамо све конституенте тренутне Владе да покушају преговорима да дођу до рјешења, да не издају вољу народа, јер је овом нашем народу доста пођела, нашем народу требају послови, наш народ жели да ради, наша омладина жели да остане кући. Ипак, ако не дође до договора, ми ћемо бити спремни да преко институција система али и ван њих, покажемо да се воља грађана мора поштовати", истакао је Обрадовић, додајући, да већина народа која се окупила вечерас нијесу њихови чланови, али им је захвалио на подржци коју пружају, како је рекао, часној политици коју је Демократски фронт годинама заговарао.

image

Фото: Милован Нвовић

- Фото: Милован Нвовић

Горан Шпањевић, вишеструки давалац крви казао је да неће дати да се изборна воља прекраја.

-Ово је само опомена, и нема Владе Црне Горе без српског народа. Нећемо дозволити да је формирају са изродима. Нећемо то дозволити Дритану и Јковићу и осталим идајницима. Главна и ударна снага је ДФ, без нас нема будуће Владе-казао је Шпањевић.

И функционер Демократске народне партије, Радован Ракочевић, присуствовао јепротесту, поручујући да је акција "Блокадом против издаје" опомена онима који желе да пониште изброну вољу грађана.

-Имајући у виду да се ради о озбиљној изборној превари која је на помолу, ми смо покренули ову акцију, која се неће завршити вечерас. Ону слободу коју је народ чекао скоро три деценије и оне величанствене литије које су одржаване, нећемо тако лако предати онима, који су тог 30. августа поражени на изборима. Ми из Демократског фронта смо увијек имали јасан циљ и одговор на све оно што нас чека, па ћемо имати и сада. Зато позивамо све коалиционе партнере, људе који доносе одлуке у Скупштини да се уразуме, јер је ово почетак наше борбе да сачувамо изборну вољу грађана", казао је Ракочевић.

Одборник Нове српске демократије у локалном парламенту, Ранко Кркаловић, такође је позвао на проналажење рјешења које ће народ подржати.

-Ми чинимо оно што најављујемо већ данима, јер неко покушава да провуче некакву мањинску владу која није одраз воље већине грађан ау Црној Гори. Ипак, ми не желимо да правимо нераде, мирно ћемо наставити са блокадама, док сви чиниоци већине не нађу рјешење које ће народ подржати. Тражимо да се дозову памети и стану с аовим што су планирали- рекао је Кркаловић.

Плужине:

Грађани су се вечерас окупили и у Плужинама.

Такође су изразили став о томе да "неће дозволити рпекрајање изборне воље грађана".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 14:03