Бранко Мамула  / - ARHIVA
22/07/2021 u 16:26 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вељовић одликовао адмирала Бранка Мамулу

Вељовић jе у име Ђукановића уручио одликовање Мамули као jедноj од личности коjе су доприниjеле у Народноослободилачкоj борби, изградњи и развоjу Црне Горе, обнови њене независности и афирмациjи у разним периодима

Савjетник Предсjедника Црне Горе за одбрану и безбjедност Веселин Вељовић, данас jе, поводом Дана државности, уручио орден Црногорске заставе првог степена адмиралу Бранку Мамули, преноси МИНА.

Вељовић jе у име Ђукановића уручио одликовање Мамули као jедноj од личности коjе су доприниjеле у Народноослободилачкоj борби, изградњи и развоjу Црне Горе, обнови њене независности и афирмациjи у разним периодима.

Подсjећа се да jе Мамула учесник Народноослободилачког рата од 1941. и носилац Партизанске споменице.

– Бриљантну кариjеру започету у Jугословенскоj ратноj морнарици у коjоj jе стекао чин адмирала флоте, заокружио jе обављаjући дужност Начелника Генералштаба JНА и министра одбране СФРJ – истиче се у саопштењу.

Наводи се да Мамула у Црноj Гори живи након распада Jугославиjе.

– Безрезервно jе интегрисан у савремено црногорско друштво, уз пуну подршку остварењу стратешких циљева савремене Црне Горе на унутрашњем и спољнополитичком плану – закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:38