/ - Љубица Вељовић
23/11/2021 u 13:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Вељовић: Створићемо темеље на којима ће се развијати идеје младих нараштаја Мојковца

Како је истакла, пресудну улогу у реализацији планираног имао би Центар за културу, институција од великог значаја за културни развој Мојковца

Култура је израз човјековог стваралаштва, при чему свака генерација наслеђује тековине претходних. Наш је циљ да створимо добре темеље на којима ће се развијати креативне идеје младих нараштаја. Након што будемо имали прилику да формирамо власт за то ћемо се залагати,  саопштила је данас кандидаткиња за одборницу мојковачке УРЕ Љубица Вељовић.

Како је истакла, пресудну улогу у реализацији планираног имао би Центар за културу, институција од великог значаја за културни развој Мојковца.

,,Свједоци смо да је у последњих пар година та институција створила дистанцирани однос са публиком, игноришући чињеницу да опстанак и развој Центра за културу искључиво зависи од ње”.

Вељовић напомиње да, након освајања избора, намјеравају да “Фестивал глумца истог говорног подручја“, који представља културну и туристичку промоцију Државе, врате на ниво који заслужује. ,,Сем тога, створићемо услове за изградњу спомен куће Милована Ђиласа и у склопу ње завичајног музеја. Подржаћемо већ афирмисано аматерско позориште, које дуги низ година биљежи завидне резултате”.

Кандидаткиња за одборницу мојковачког Одбора УРЕ казала је и да ће чинити све да омогуће истакнутим ликовним ствараоцима да несметано реализују своје умјетничке идеје и утичу на културни амбијент града. ,,Даћемо допринос књижевном и фолклорном стваралаштву. Крајњи наш циљ је да потпомогнемо развоју свих чинилаца који ће омогућити откривање свих облика умјетничких талената, прије свега дјеце и младих. Јер може Мојковац”, закључила је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 23:58