Abazović: Zakon o predsjedniku mora da prođe Ustavni sud / - DRITAN ABAZOVIć
15/11/2022 u 11:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović: Zakon o predsjedniku mora da prođe Ustavni sud

- Moj odgovor na pitanje da li će URA podržati Zakon o predsjedniku leži u izboru sudija Ustavnog suda, naglasio je premijer

Premijer Dritan Abazović kazao je da očekuje da 22. novembra izglasaju makar jednog sudiju Ustavnog suda ako ne može četiri.

On je dodao da će posle toga biti moguće Zakon o predsjedniku poslati Ustavnom sudu i apelovao na poslanike da izaberu makar jednog sudiju.

- Moj odgovor na pitanje da li će URA podržati Zakon o predsjedniku leži u izboru sudija Ustavnog suda, naglasio je premijer odgovarajući na pitanje novinara..

Podsjetio je da su juče usaglasili Budžet na vladi i da su zadovoljni najvećim budžetom koje je Crna Gora do sada vidjela.

Najavio je povećanje zarada prosvjetarima, policajcima i povećanje penzija, kao i da će sva djeca primati dječiji.

- Ovo će biti najveći kapitalni budžet koji smo do sada imalo. Dali smo prioritet projektima koji već imaju pripremljenu dokumentaciju, dodao je on.

Abazović je poručio da samo ima razloga za optimizam. 

- Parametri govore da naša ekonomija i pored svih nedaća raste. Ovo su pokazatelji koji jesu optimistični. Ambicija vlade je da se ostvaruju veliki kapitalni projekti. U ovom trenutku državna kasa ima 200 miliona eura u depozitima, naglasio je on.

Ipak je dodao da je pred Crnom Gorom neizvjesna godina i da se nada da će proći bez ikakvih šokova.

- Ideja vlade je vrlo odgovorna, a to je da imamo u državnoj kasi novac za servisiranje svih potreba  građana ukoliko dođe do nekih nepredviđenih šokova, kazao je premijer.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 10:45