Борис Богдановић / - архива
27/04/2022 u 18:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Богдановић: Бошњачка странка ме позвала на "припремни састанак" умјесто на колегијум

Незабиљежено у историји парламентаризма, путујући циркус који планира сједницу Скупштине супротно и Пословнику и Уставу, али и здравом разуму, казао је Богдановић

Добили смо СМС који можемо слободно назвати смијешним. Порука у којој се честита празник би у себи имала више озбиљности и више професионалности него ова коју смо примили, казао је посланик Демократске Црне Горе Борис Богдановић.

- Од запосленог који ради у посланичком клубу Бошњачке странке, на мој број стигао нам је позив за нешто што они зову “припремним састанком поводом нелегално сазване Прве сједнице прољећног засиједања, заказане за четвртак 28. априла ове године - казао је Богдановић.

Додао је да "Да није мога имена, помислио бих да је човјек грешком послао поруку мени умјесто својим колегама из посланичког Клуба, међутим, није тако."

- Незабиљежено у историји парламентаризма, путујући циркус који планира сједницу Скупштине супротно и Пословнику и Уставу, али и здравом разуму, одабрао је овакав начин даљег гажења по Парламенту Црне Горе - истакао је Богдановић.

Према његовим ријечима, потпредсједник Ибрахимовић потура свог асистента, јер је свјестан чињенице да је у зони извршења тешког кривичног дјела “злоупотреба службеног положаја”. Па не позива на колегијум предсједника Скупштине, већ његов Клуб посланика позива на неко страначко окупљање, ради страначке припреме нелегално сазване сједнице. 

- Већ се ограђују. Јер знају што чине. Свјесно врше тешка кривична дјела. Ово је доказ да је сједница нелегална и нелегитимна - наглашава Богдановић.

Умјесто колегијума, Клуб Бошњачке странке позива на припремни састанак. Умјесто потпредсједника Скупштине, зове нас Стручни сарадник из посланичког клуба Бошњачке странке. Умјесто светилишта демократије, они праве циркус Медрано, наводи он.

- Замислите шта се све муља и шта се све скрива када се сједница Скупштине Црне Горе припрема на припремном састанку који сазива Клуб посланика Бошњаке странке, умјесто на колегијуму, којег сазива Вршилац дужности предсједника Скупштине Црне Горе? Ко се ту крије и иза кога? И ко је луд да на све ово пристане? Демократе нису сигурно - додаје посланик Демократа.

Казао је да се захваљују  Едину на позиву, и да нису заинтересовани за оваква окупљања, додајући да су њему врата Демократа увијек отворена, уколико жели да нам се придружи у борби против узурпирања законодавне и извршне власти, наше контакте има.

- А пошто колеге из Бошњачке странке воле да припремају сједнице Скупштине дигитално, путем СМС-а, позивамо га да нас запрати на друштвеним мрежама, ту се може информисати и о протестима, па нам се може и прикључити на првом сљедећем - казао је Богдановић.

Ми ћемо са народом и даље бранити изборну вољу, јавно и транспарентно. Нећемо се крити. И никада нећемо учествовати у овом ружењу демократије. Овом муљу у који и даље покушавају да нас увуку, навео је посланик.

То је наша порука. И што би Един рекао – СРДАЧНО, Демократе,поручио је Богданпвић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:51