/ - ФОТО: ПРИНТСКРИН
26/01/2022 u 19:12 h
Marija Tomić, Vitko Španjević, Dragan StojanovićMarija Tomić, Vitko Španjević, Dragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО/ВИДЕО) И вечерас одржан протест у Беранама, Жабљаку и Бару због иницијативе о формирању мањинске владе

Све ово што се сада дешава може се назвати превара или издаја, савим свеједно. Треба да примијетимо једну чињеницу, овдје се окупља, уосталом као и по цијелој Црној Гори, само једна политичка групација, Демократе, казао је Млићевић на протесту на Жабљаку

У Беранама је и вечерас као и претходних ноћи одржан протест због иницијативе о формирању мањинске владе.

Грађани и поједини представници из власти окупили су како би исказали своје незадовољство због иницијативе коалиције Црно на бијело о формирању владе у Црној Гори испред зграде општине у Беранама.

На скупу су били присутни представници Демократа, представници Уједињене Црне Горе, као и групе грађана Не дамо Беране. 

Жабљак: Само Демократе протествују

На Жабљачком градском тргу и вечерас се окупила група грађана који се противе најави формирања мањинске Владе.

image

СА ПРОТЕСТА НА ЖАБЉАКУ

- ФОТО: ВИТКО ШПАЊЕВИЋ

Активиста локалних Демократа Жељко Милићевић, прочитао је саопштење Српске православне цркве  Митрополије црногорско приморске, којим се демантују гласине да подржавају мањинску Владу.

- Све ово што се сада дешава може се назвати превара или издаја, савим свеједно. Ми који се овдје окупљамо, евидентно је, треба да примијетимо једну чињеницу. Овдје се окупља, уосталом као и по цијелој Црној Гори, само једна политичка групација. Само Демократска Црна Гора у већинском броју излази на ове протесте. Сви остали имају неке друге планове - казао је, Милићевић, и најавио ново окупљање за петак вече.

Протест у Бару: Повратак у мрачну прошлост?

Група грађана окупила се вечерас испред зграде Општине Бар, како би мирним протестом исказали незадовољство актуелном политичком ситуацијом. Они су казали да окупљањима покушавају да дају допринос у спрјечавању прекрајања изборне воље.

image

ПРОТЕСТ У БАРУ

- ФОТО: ДРАГАН СТОЈАНОВИЋ

Независни одборник у СО Бар, Милош Фуштић, каже да политичка криза у Црној Гори из трена у трен добија нове и неочекиване обрте. Сматра да је Мило Ђукановић иницијална каписла и највећа пријетња за мир у Црној Гори.

- Већ дуже трају тајни договори Ђукановића и Дритана Абазовића, и то је главни разлог због којег није било договора у вези око реконструкцијом Владе Здравка Кривокапића, коју је подржало 38 посланика, али су три посланика УРА то блокирали. Услиједио је уцјењивачки однос Абазовића, а у међувремену  Ђукановић покушава да се врати као важан фактор на политичкој сцени Црне Горе. Ђукановић је већ више пута за вријеме своје владавине показао да је спреман  на све само да сачува власт. Пролазе товари дроге, и да ли је ово онда сценарио за повратак у мрачну прошлост и поновну владавину Ђукановића?  Овако се понашао Слободан Милошевић кад му се десио пети октобар и кад га је народ скинуо са власти. Зато тврдим да је једини спас за Црну Гору да Ђукановић што прије оде са политичке сцене, и наравно поведе са собом и УРА и Абазовића - каже он.

Претходних дана широм Црне Горе одржавани су протести у Бијелом Пољу, Бару, Никшићу у Подгорици.

Подсјетимо на протестима у Подгорици претходних ноћи је било посебно бурно када су грађани у Подгорици прозивали вицепремијера Дритана Абазовића, који им се тада и обратио.

Он је поручио да неће издати и да без УРА нема већине. Тада је један од протестаната увриједио је Абазовића на националној основи, што је изазвало оштру реакцију јавности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:35