Милановић и Ђукановић на Цетињу / - ДПС
10/09/2021 u 17:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Милановић наредне седмице са предсједником државе "у којој нема власти"

-Црна Гора је сусједна држава, прије свега, тек онда чланица НАТО-а, и нас се то тиче. Ја не устоличујем владике и архиепископе по Цетињу и Никшићу, то није мој посао нити било којег политичара у Хрватској - каже хрватски предсједник

Предсједник Хрватске Зоран Милановић је потврдио да предсједник Црне Горе Мило Ђукановић долази у посјету Загребу на његов позив.

Подсјетимо, он је прије неколико дана рекао да "има дојам" да у Црној Гори нема власти.

- Теме разговора ће бити оне које би биле и иначе. С обзиром на оно што се догађало и догађа се у Црној Гори биће и нешто друкчије. Црна Гора је сусједна држава, прије свега, тек онда чланица НАТО-а, и нас се то тиче. Ја не устоличујем владике и архиепископе по Цетињу и Никшићу, то није мој посао нити било којег политичара у Хрватској. У Црној Гори је то срећом завршило без људских жртава и вјерујем да ће то тако бити и даље”, навео је он.

Милановић је казао да је то његова подршка једном концепту грађанске, секуларне Црне Горе.

“Ми се у унутрашње  послове других сусједних држава заиста не мијешамо. Оно што радим према Босни и Херцеговини није мијешање, то је само један став који је јасан и који понављам цијело вријеме. У Босни и Херцеговини живи више Хрвата него што има Црногораца у Црној Гори, камоли Срба у Црној Гори. Ми знамо границу, а неки то још очито нису научили“, поручио је хрватски предсједник.

Ђукановић ће идуће седмице боравити у службеној посјети Хрватској на позив Зорана Милановића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:56