Скупштинска већина против прелазне владе / фото: Ненад Мандић
26/09/2021 u 16:00 h
Suzana RadevićSuzana Radević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Владајућа коалиција одбацила предлог о прелазној влади

Што се тиче бриге око изласка из политичке кризе, у ДПС-у могу бити савршено спокоjни јер је Црна Гора из политичке кризе, али и свих других криза, изашла 30. августа 2020. године, казао је Мартиновић

Све чешће се из партиjа коjе су чиниле власт до прошлогодишњих избора покушава наметнути нека идеjа о прелазноj влади, али jе то у овом моменту апсолутно нереално и вjеруjем да нико у парламентарноj већини и не размишља о тоj могућности, казала је Маја Вукићевић, посланик Демократског фронта (ДФ) и потпредсједница Демократске народне партије. Она је то рекла за "Дан", након што из опозиције, тачније Демократске партије социјалиста (ДПС), саопштено да је једини излаз из политичке кризе формирање прелазне владе која би припремила ванредне парламентарне изборе.

Вукићевић истиче да би формирање такве владе било и прекраjање изборне воље грађана.

– Оно што нас у наредном периоду очекуjе jесте реконструкциjа Владе, jер су и премиjер и већина конституената нове власти сагласни да постоjи потреба за промjенама и да се у неким ресорима ниjе радило како треба. Реконструисана влада ће без сумње моћи боље да одговори на потребе и очекивања грађана, тако да ће формирање прелазне владе остати само жеља ДПС-а – поручила је Вукићевић.

Вукић: Најближи смо реконструкцији

Посланик Социјалистичке народне партије Драган Вукић казао је за "Дан" да је опција реконструкције Владе најизвјеснија.

– Нема прелазне владе. То ће остати жеља опозиције.Најближи смо реконструкцији владе – рекао је Вукић.

Посланик Демократске Црне Горе Владимир Мартиновић казао је да у ДПС-у могу бити савршено спокоjни што се тиче бриге око изласка из политичке кризе, јер је Црна Гора из политичке кризе, али и свих других криза, изашла 30. августа 2020. године, када jе ДПС побиjеђен.

– Актуелна влада може бити искључиво реконструисана на начин коjи jе од користи за опште добро грађана и државе Црне Горе. Такво стање, разумиjе се, у потпуности избацуjе ДПС из игре. Нити ће се формирати нека нова влада, нити ће доћи до ванредних избора, нити ће се ДПС враћати на власт. Добили смо мандат на четири године, толико ће ова влада и траjати. То смо саопштили приликом њеног избора и одржаћемо риjеч – нагласио је Мартиновић.

Како је додао, звучи краjње цинично када партиjу чиjе jе дjеловање усмjерено на изазивање криза, као што jе ДПС, те кризе нагло почну да брину.

– На сву срећу, ослабила jе и њихова моћ за произвођење криза, па о политичким кризама у Влади, али и ван ње, могу само да маштаjу, што, колико видим, са великим успjехом и чине – закључио је Мартиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:44