Jovan Vučurović / - FOTO: DAN
14/07/2024 u 09:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vučurović: Proširenje Vlade može se očekivati narednih dana

Proširenje Vlade može se očekivati u narednih deset dana, kazao je poslanik Nove srpske demokratije (NSD) Jovan Vučurović i poručio da će koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG) donijeti dodatni kvalitet i stabilnost izvršnoj vlati i državi.

Vučurović je za Portal Javnog servisa rekao da će time Crna Gora najzad napraviti dodatni demokratski iskorak i izaći iz politički nenormalnog stanja u kome su, kako je naveo, određene adrese sprečavale da oni koji su predvodili borbu za demokratiju i oborili visedecenijsku diktaturu budu u Vladi.

- To se zove pravda, i najzad će se ispuniti volja građana sa izbora, a koalicija ZBCG donijeće dodatni kvalitet i stabilnost i Vladi i državi - dodao je Vučurović.

On je poručio da nema sumnje da će njihovi ministri opravdati povjerenje i snažno raditi u korist svih građana i Crne Gore.

- Problem sa rekonstrukcijom imaju jedino oni koji su htjeli da se nastavi sa marginalizacijom i diskriminacijom srpskog naroda i oni koji ne žele da se poštuje izborna volja građana - kazao je Vučurović.

On je dodao da su prošla vremena progona bilo kojeg naroda i političkih neistomišljenika.

Komentarišući reakcije na usvajanje Rezolucije o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen, Vučurović je kazao da onaj ko ignoriše srpske žrtve i genocid nad srpskim narodom teško da može pričati o evropskim i demokratskim vrijednostima.

- Zaista je nevjerovatno da se 2024. godine neko u Evropi protivi rezoluciji koja je antifašistička i koja osuđuje genocid u Jasenovcu, koji je po zvjerstvima, monstruoznosti i načinu na koji su ljudi ubijani, nezabilježen - rekao je Vučurović.

On smatra da nije bilo potrebe za onakvim reakcijama iz Hrvatske, koja je članica Evropske unije (EU), jer je upravo EU nastala na vrijednostima antifašizma.

- Što se tiče izjava domaćih ekstremista, iz dijela opozicije, konkretno DPS-a, to nikoga ne iznenađuje - kazao je Vučurović.

On je rekao „da takvi iznova pokazuju da su ogrezli u antisrpstvu, mržnji i netrpeljivosti“.

- I istrajavajući na ideologiji naciste Sekule Drljevića sigurnim korakom idu u prošlost i na margine. Takve smo porazili 2020, ali ih moramo politički dotući, kako bi Crna Gora bila oslobođena od ekstremizma - kazao je Vučurović.

Đurović za "Dan": Rekonstrukciјa Vlade јe pitanje dana

On je, upitan o primjedbama opozicije na usvajanje tog dokumenta, naveo da postoje mjerljivi rezultati, koji govore da nijedna politička struktura nije ovoliko uradila za evropski put Crne Gore kao aktuelna parlamentarna većina.

Prema riječima Vučurovića, rezultat toga je i Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila, nakon kojeg se mora dodatno raditi na ispunjavanju obaveza i ostvariti odlučujući koraci ka EU.

- A sve ovo kritikuje jedan DPS, kome i ne odgovaraju integracije, jer one znače obračun sa organizovanim kriminalom. A zna se i zašto, jer je DPS političko krilo mafije sa kojim niko nije htio ništa više da ima - kazao je Vučurović.

On je rekao da je važno da se država obračuna „sa tim slučajevima organizovanog kriminala bivšeg režima, kako ne bi dalje kontaminirali društvenu scenu".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 21:26