/ - Иван Вујовић - фото: твитер
20/10/2021 u 10:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Вујовић: Извјештај ЕК пресуда антиевропској власти

Како је казао, у поплави свакодневног популизма, демагогије, међусобних обрачуна, трговине фотељама и афирмисања назадних идеологија ова власт је изгубила сваки међународни легитимитет

Извјештај ЕУ о Црној Гори боље је од свих домаћих критичара описао стање свеопштег назадовања и потпуног краха “европске политике” ове власти у годину дана њеног мандата, оцијенио је генерални секретар Социјалдемократске партије Иван Вујовић.

Како је казао, власт која је дошла на таласу промјена и очекивања грађана да се демократске промјене и реформе десе, обезбиједила је најгори ЕУ извјештај и најлошију просјечну оцјену од када се она мјери.

-Власт која је дошла да смањи подјеле, створила је никада веће подјеле, власт која је дошла да ојача правну државу продужила је агонију потпуне блокаде правосуђа и институција, власт која је дошла да унаприједи јавну управу створила је никада већи клијентелизам и прогон неистомишљеника, власт која је дошла да развије културу дијалога са опозицијом и парламентаризам није у стању ни сама са собом да разговара- истиче Вујовић.

Додаје и да је све то ЕУ јасно нагласила, као и да је једини закључак који се из свега може извести да је црногорска власт све урадила да до краја обесмисли интеграциони процес и заустави кретање Црне Горе ка ЕУ.

-Наставак оваквог стања Црну Гору дефинитивно води према регионалном зачељу када је ријеч о ЕУ интеграцијама. На срећу, пуно је знакова да овој власти није остало још пуно времена, па ће и нове штете које би иначе направила тиме бити осујећене- оцјенио је Вујовић.

Како је казао, у поплави свакодневног популизма, демагогије, међусобних обрачуна, трговине фотељама и афирмисања назадних идеологија ова власт је изгубила сваки међународни легитимитет.

-То показују све учесталије јасне изјаве наших међународних партнера, а јуче објављени ЕУ извјештај је само још једна у низу међународних пресуда антиевропској и антидемократској власти- закључио је Вујовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:42