/ Иван Вујовић: фото - СДП
18/06/2021 u 11:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вујовић: Парламент усвајањем Резолуције и смјеном министра сачувао образ Црне Горе

Тиме је показано да и поред покушаја да се точак историје врати уназад, а Црна Гора прикаже као држава која не поштује вриједности, постоји јасна већина која државу може држати на европском и грађанском колосјеку, поручио је Вујовић

Генерални секретар СДП-а Иван Вујовић саопштио је да је Парламент усвајањем Резолуције о Сребреници и смјеном министра негатора геноцида сачувао образ европске и грађанске Црне Горе.

- Тиме је показано да и поред покушаја да се точак историје врати уназад, а Црна Гора прикаже као држава која не поштује вриједности на којима је утемељен сав цивилизовани свијет, постоји јасна већина која државу може држати на европском и грађанском колосјеку- Наравно мора се примијетити и чињеница да је било само до овакве власти, не би било ни Резолуције о Сребреници, а министар негатор геноцида би и даље остао на тој позицији на трајну бламажу Црне Горе- поручио је Вујовић.

Сматра да то на најбољи начин показује неодрживост концепта овакве власти.

- У којој готово двије трећине чине оне снаге које се противе кључним вриједностима савремене Црне Горе и које умјесто грађанског концепта намећу једновјерску и једнонационалну парадигму, а умјесто ЕУ нам нуде провинцијално утапање у фантомски “српски свет”. Зато је сваки дан који Црна Гора изгуби с оваквим концептом власти огромна штета за државу на политичком, врједносном, економско-социјалном и међународном плану- навео је Вујовић.

Крајње је вријеме, како тврди, да они који су били у заблуди да са десничарским и клеронационалистичким снагама могу да мијењају Црну Гору набоље, "од тих заблуда одустану, а да се неопходне промјене у држави и друштву крену спроводити без баласта политике деведесетих којом се управља из Београда".

- СДП је увијек ту да подржи све што води напретку државе и цјелокупног друштва, да као и увијек подржи све оно што су неминовне и прогресивне промјене – оне промјене и ону политику која нас води ка ЕУ и прије свега бољем животу свих наших грађана- навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:20