/ - MILOš VUKčEVIć - FACEBOOK
27/04/2023 u 16:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vukčević: Joković da poštuje Zakon o visokom obrazovanju

Potpresjednik Vlade Joković bi prvenstveno trebao da poštuje Zakon o visokom obrazovanju koji ne pravi razliku između državnog i privatnog univerziteta, napisoa je Vukčević

Funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP) Miloš Vukčević kazao je da bi potpredsjednik Vlade Vladimir Joković trebalo da poštuje Zakon o visokom obrazovanju koji ne pravi razliku između državnog i privatnog univerziteta.

Vukčević je to napisao na Fejsbuku komentarišući izjavu Jokovića za TVCG o partijskom zapošljavanju, gdje je kazao da bi se on založio za to da u državnim institucijama mogu dobiti posao samo oni koji su završili državni univerzitet.

"Potpresjednik Vlade Joković bi prvenstveno trebao da poštuje Zakon o visokom obrazovanju koji ne pravi razliku između državnog i privatnog univerziteta", napisoa je Vukčević na Fejsbuku.

On je naveo da ovakva njegova izjava ne samo da diskriminiše studente privatnih univerziteta, nego diskriminiše i sve srednjoškolce koji kao i on imaju pravo da budu zaposleni u državnoj upravi.

"Dakle, pravo da rade u državnoj upravi pored ljudi koji su završili fakultet imaju i oni koji su završili samo srednju školu kao što je i gospodin Joković!", kazao je Vukčević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 22:51