Маја Вукићевић / - СР
19/09/2021 u 15:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Вукићевић: УРА да уради оно што грађани очекују и буде дио договора парламентарне већине

Вукићевић је додала да у договору с колегама из Демократа не постоји ништа ултимативно, већ је он полазна тачка за конкретан договор парламентарне већине о начину реконструкције Владе.

Демократски фронт позива колеге из ГП УРА да, после првих реакција, и очигледног шока због постигнутог договора Демократског фронта и Демократске Црне Горе, пошто за нервозу нема мјеста, ураде оно што грађани и очекују од њих, да и ГП УРА буде дио договора парламентарне већине, поручила је посланица Демократског фронта Маја Вукићевић.

Она је реаговала на изјаву потпредсједнице УРА Јоване Маровић, која је договор Демократа и ДФ-а оцијенила као ултиматум.

 - На последњем састанку парламентарне већине од нас је тражено да са колегама из Демократа ријешимо евентуалне несугласице, како би се што прије дошло до рјешења политичке кризе, што смо ми, као одговорни политички субјекти, и урадили. И сам предсједник УРА-е, Дритан Абазовић, био је упознат с договором Демократског фронта и Демократске Црне Горе, па нас самим тим још више изненађују реакције његових најближих сарадника - навела је она.

Вукићевић је додала да у договору с колегама из Демократа не постоји ништа ултимативно, већ је он полазна тачка за конкретан договор парламентарне већине о начину реконструкције Владе.

- Чињеница је да двије велике коалиције, које су освојиле тридесет и седам мандата, нијесу задовољне начином на који је досад Влада Црне Горе функционисала, и да мислимо да је потребна одређена реконструкција. Ултимативно и уцјењивачки би било да неко, са четири мандата, игнорише вољу тридесет и седам посланика. За коалиције “За будућност Црне Горе” и “Мир је наша нација” гласало је 184.564 грађана, те не желимо да вјерујемо да колегама из ГП УРА није битно мишљење тих грађана, и њихових представника у парламенту - казала је Вукићевић.

Позивају да умјесто што доприносе продубљивању кризе тиме што на невиђено одбацују договор Демократског фронта и Демократа, буду одговорни, и дају свој допринос да се постојећа криза превазиђе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

18. oktobar 2021 18:51