Milena Vuković Sekulović / - FOTO: GP URA
05/02/2024 u 18:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuković: URA sjutra predstavlja program "Stan za sve"

Kupovina stana je, za većinu građana naše države zaista postala luksuz, usljed rasta cijena nekretnina, istakla je Vuković

-Građanski pokret URA će sjutra na konferenciji za medije predstaviti program o osnivanju fonda "Stan za sve", preko kojeg će građani moći da riješe svoje stambeno pitanje po gotovo duplo povoljnijim cijenama od onih koje su trenutno na tržištu nekretnina - saopštila je potpredsjednica URE Milena Vuković.

- Kupovina stana je, za većinu građana naše države zaista postala luksuz, usljed rasta cijena nekretnina. Cijena kvadrata stana, samo u proteklih godinu dana, porasla je za više od 300 eura i trenutno prosječna cijena na nivou države iznosi 1650 eura, a svjedoci smo da u gradovima gdje vlada veća potražnja ona iznosi i znatno više - poručila je Vuković.

Takođe, ona je istakla, da u Crnoj Gori trenutno svoj krov nad glavom nema preko 40 hiljada porodica, od čega njih preko 30 hiljada čine podstanari i da se oni zbog velikog rasta cijena stanarina(kirija), u zadnje dvije godine, nalaze u nepovoljnoj materijalnoj situaciji.

- Uzimajući u obzir sve ove okolnosti obećali smo, još u kampanji za parlamentarne izbore, osnivanje fonda "Stan za sve". Iako smo sada u opoziciji, želimo konstruktivnim djelovanjem da damo svoj doprinos rješavanju ovog velikom problema koji pogađa veliki broj naših građanki i građana- zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:06