Са јучерашње сједнице / -IGOR SLJIVANCANIN
26/01/2022 u 10:47 h
Suzana RadevićSuzana Radević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Закон о пребивалишту чека расплет политичке кризе

Наредни састанак би требало да буде одржан одмах након ових ванредних сједница Скупштине. Договор је да наставимо конкретно да пишемо члан по члан Закона о пребивалишту и боравишту, истакла је Бошњак

Радна група 2 Одбора за свеобухватну изборну реформу, на чијем је челу актуелна потпредсједница Скупштине и посланик Покрета за промјене Бранка Бошњак, кренуће са конкретним дјеловањем, односно почеће са исписивањем члана по члана Закона о пребивалишту и боравишту.

– Наредни састанак би требало да буде одржан одмах након ових ванредних сједница Скупштине. Договор је да наставимо конкретно да пишемо члан по члан Закона о пребивалишту и боравишту. Ипак, због цијеле ситуације, сматрам да је боље да сачекамо расплет ових ванредних засједања, да бисмо о свему могли конкретније причати – казала је Бошњак за "Дан".

С обзиром да је у надлежности те радне групе и Закон о бирачком списку, на јучерашњој сједници, како је саопштено, представници невладине организације Центар за мониторинг и истраживање (ЦеМИ) упознали су чланове са информациjама са конференциjе "Како до ажурног бирачког списка у Црноj Гори", коју је та НВО организовала, а на коjоj jе представљена студиjа "Црногорско држављанство и пребивалиште – како доћи до ажурног бирачког списка".

Представници МУП-а на сједницама

Као и на претходној сједници, и јучерашњем састанку су присуствовали министар унутрашњих послова Сергеj Секуловић и в.д. генералног директора Директората за управне послове, држављанство и странце Мирослав Зековић, који члановима Радне групе 2 могу умногоме помоћи да ријеше поједине недоумице на које наилазе.

Такође, како су саопштили из Скупштине, јучерашњем састанку су, поред Бранке Бошњак, присуствовале и чланице Jованка Лаличић и Драгиња Вуксановић Станковић, као и представнице придруженог члана одбора из НВО Центра за демократску транзициjу Биљана Паповић и Милена Гвозденовић.

Налазе и закључке студије представили су предсjедник управног одбора те НВО Златко Вуjовић и аутор студиjе Боjан Бугарин.

– Током презентациjе студиjе вођен jе конструктиван диjалог уз учешће свих присутних, а акценат jе био на анализи важећих законских рjешења коjима су уређени црногорско држављанство, пребивалиште и бирачки списак, рjешењима коjа су садржана у Нацрту закона о измjенама и допунама Закона о регистрима пребивалишта и боравишта и налазима и закључцима из поменуте студиjе. Присутни су имали прилику да изнесу мишљења и сугестиjе у односу на претходно наведено и такође су се сагласили да ће се у наредном периоду до наjбољих рjешења доћи уз заjеднички рад и допринос свих релевантних чинилаца – саопштено је након јучерашње сједнице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:02