Nikola Zirojević / - FOTO: EVROPSKI SAVEZ
21/09/2024 u 14:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zirojević: Ćorović izaslanik srpskog sveta - neprijatelji Bošnjaka su mu Bajramspahić, Čirgić i Cikotić, a prijatelji Mandić i Knežević?!

Poslanik SD i predstavnik Evropskog saveza Nikola Zirojević navodi da je potpredsjedniku i poslaniku Bošnjačke stranke, Jasminu Ćoroviću laž postala jedino političko oružje od trenutka kada je postao poslanik i izaslanik politike “srpskog sveta”.

- Da li je tako bilo ranije, ne znam, jer ni za njega niko znao nije. No, najmanje je važno da li je kolega Ćorović bio opštepoznat političkoj sceni Crne Gore ili je odnekud izvirio ispod sinjela Ervina Ibrahimovića da u Parlamentu bude dobar i poslušan. Iz mog ugla gledano, ljepše i bolje, i za Ćorovića i za Crnu Goru bi bilo da je ostao anoniman. On je, ipak, funkciju trampio za poslušnost - navodi Zirojević.

Dodaje da i dok Ćorović, "po ugledu na svog partijskog šefa, juri po Crnoj Gori “neprijatelje Bošnjaka” (razne Čirgiće, Cikotiće, Bajramspahiće, kako reče), ovamo mu Andrija Mandić, uz njegovu i velikodušnu podršku Bošnjačke stranke, sprovodi politiku “srpskog sveta”.

-Jer Bošnjaštvo se, po Ćoroviću, mjeri servilnošću pred interesima Ervina Ibrahimovića i brojem resora koji su zadužili partijski kadrovi Bošnjačke stranke. Kao što je slagao neke prijatelje kojima je, neposredno pred sjednicu GO Bošnjačke stranke obećavao da će glasati protiv ulaska u Spajićevu Vladu, tako je Ćorović i danas slagao crnogorsku javnost, kazavši da “nije čuo nijednu izjavu predstavnika tzv. građanskih partija ili bilo koga iz opozicije” po pitanju izgradnje spomenika Amfilohiju Radoviću. Lično sam dao nekoliko izjava u kameru i nekoliko saopštenja za javnost ovim povodom te bih, u nekim drugim okolnostima, kolegi Ćoroviću poručio da obavezno obavi pregled kod ORL. Ovako, ipak, znam da je Ćorović i vidio i čuo, ali mu to ne smeta da laže i obmanjuje crnogorsku javnost - ističe Zirojević.

Dodaje:"Da zaključim - Evropski savez koji predstavljam uvijek je bio i ostaće brana retrogradnim politikama koje su, posebno u protekle četiri godine, nasrnule na Crnu Goru. Politikama kojima ste se, nažalost, relativno skoro i vi priključili. I ne postoji niti jedan samosvjestan Bošnjak u Crnoj Gori kojeg možete ubijediti da nije tako. Zato se, kolega Ćoroviću, okanite pokušaja targetiranja uglednih članova našeg društva koji se protive vašoj politici".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 14:15