/ - Никола Зиројевић
22/10/2021 u 15:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зиројевић: Има ли краја бламажи самопрокламованог генија Милатовића?

На Оксфорду вас не уче како да неистине пласирате као чињенице, поручио је он

Портпарола СДЦГ Никола Зироjевић саопштио је да је ун невјерици гледао безуспјешне покушаје министра економског развоја Јакова Милатовића у емисији Начисто да јавности објасни како извјештај ЕК за Црну Гору није толико трагичан као што изгледа.

- Питао сам се, гледајући, има ли краја бламажи нашег самопрокламованог генија. Да га је неко у емисији питао да понови објашњење како је стање најбоље до сад, а напредак лошији, мислим да би му сузе кренуле и да би изашао из студија. Да се не лажемо, и овако је био на ивици. Него, да објаснимо шта је то самопрокламовани геније покушао да нам представи као успјех Владе у којој је министар. Извјештај је, каже, у односу на стање у поглављима најбољи до сад. Шта то значи? То значи да још увијек нијесте успјели да уназадите ову државу толико да Европска комисија то кроз извјештај препозна. Плус вас извлачи луда срећа што се пола извјештаја односи на рад претходне Владе. Премда сте са кадровским рјешењима на одличном путу да то урадите. А да не говоримо о томе да је стање о којем извјештај говори, а којим се министар хвали, заслуга претходних, а не ове Владе- навео је Зиројевић.

Напредак, односно раст, је, како је навео," како геније даље објашњава, мањим темпом него претходних година. Шта нам то каже?".

- То нам каже да су претходна Влада и оне прије ње биљежиле значајно боље резултате од ове експерименталне. Дакле, министре, не постоји објашњење којим бисте могли релативизовати оно што извјештај јасно говори - да је Влада неспособна и да су резултати никад гори. Искрено, за то нам није требао извјештај, потребно је само проживјети један дан у “освјеженој” Црној Гори. Врхунац трагикомедије у изведби овог забављача народних маса је правдање 4 у 1 министарства информацијом да се комесар ЕК зове европски комесар за науку, истраживање, спорт, младе и културу. Питање није било, министре Милатовићу, како се зове и чиме се бави европски комесар, већ чињеница да је друго име за тај ресор у Црној Гори распад система. Проблем је, министре, то што је тај ресор, без обзира на комесара и како то функционише у ЕК, за наше прилике прегломазан и нефункционалан. А највећи проблем и главна разлика између европског комесара и министарке Братић је тај што европски комесар засигурно није затуцани вјерски фанатик који, умјесто да се бави инвестицијама, изградњом нових вртића и школа, побољшањем услова школовања од најмлађих категорија па даље, обилази вјерске објекте и покушава силом на срамоту да уведе вјеронауку у школе_ саопштио је он.

Поручује да не знам које је све школе завршио министар.

- Министре Милатовићу, али једно је сигурно - на Оксфорду вас не уче како да неистине пласирате као чињенице. Нека вам ово буде наук за убудуће - не потурајте се да браните неодбрањиво, поготово када су са друге стране људи који, у тој сфери, имају и те како више знања и искуства од Вас- поручио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:54