Живковић / Фото: Лазар Ружић
29/04/2022 u 17:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Живковић: Држава више није у рукама клеронационалиста, власт зависи од ДПС-а

ДПС је поново чувар Црне Горе и њених интереса, тврди шеф посланичког клуба ДПС-а

Избор нове Владе, у којем је доминантно партиципирала ДПС, корак је напријед, тврди шеф посланичког клуба ДПС-а Данијел Живковић. 

- Наша, али и политичка борба наших традиционалних партнера, а најприје грађана, уродила је плодом и најружнија страница у новијој историји Црне Горе је затворена. Нова извршна власт искључиво зависи од подршке ДПС-а- додао је он. 

Оваквом позицијом, тврди Живковић, ДПС је поново чувар Црне Горе и њених интереса. 

- Но, сада је пред нама једнако важна обавеза - да више никад не дозволимо да се нашој држави понови грешка, која је до јуче била наша стварност.  На том путу, потребна је подршка свих слободомислећих и прогресивних структура - укључујући и оне које, са правом, данас можда сумњају у промјене које су јуче направљене. Јер, Црна Гора не смије доживјети нова мимоилажења међу грађанским снагама. Из тог разлога, данас нашим бирачима можемо поручити како је први корак успјешно направљен, а да нас ускоро очекује други: повратак Демократске партије социјалиста, као стожера власти коју ће чинити широки круг грађанских, демократских и европских снага.  колико је неко и сумњао, још једном смо показали да су нам Црна Гора и вриједности на којима она почива битнији од било каквих дневнополитичких интереса и калкулација. На том принципу дјеловаћемо и убудуће, свјесни нарочите одговорности коју сада имамо и као убједљиво најбројнија и најјача партија унутар парламентарне већине- закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:52