Женски клуб / - IGOR SLJIVANCANIN
05/05/2021 u 15:53 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(Видео) Срушићемо стаклени плафон изнад жена

Представницима дипломатског кора представљен план активности Женског клуба

Копредсjедница Женског клуба Скупштине Црне Горе др Бранка Бошњак и чланица Александра Вуковић приредиле су данас радни доручак са представницима дипломатског кора у Црноj Гори, саопштено је из скупштинске службе за односе са јавношћу. Том приликом представиле су План рада Колегиjума овог скупштинског тиjела.

Потпредсjедница Скупштине Бранка Бошњак  дипломатским представницима jе исказала задовољство чињеницом да су жене у парламенту Црне Горе успjеле да се издигну изнад подjела и, без обзира на страначку припадност, показале да упркос свим разликама постоjи компромис и да се могу постизати заjеднички циљеви.

– Уочи 8. марта формиран jе Женски клуб у коме смо све ми, посланице 27. сазива парламента Црне Горе. До сада смо имале низ активности коjе су имале циљ да направимо заjеднички план, шта ћемо убудуће да радимо. С обзиром на то да jе међународна заjедница подржавала идеjу да се оснуjе Женски клуб, сматрале смо да можете да учествуjете и наша jе обавеза била да вам презентуjемо, шта ћемо то да радимо и да вас позовемо да узмете учешће и кажете своjе мишљење у вези са тим активностима – казала jе Бошњак.

Чланица Женског клуба посланица Александра Вуковић истакла jе да jе смисао Женског клуба, односно заjедничког организовања жена у парламенту Црне Горе, како jе казала jедан и jединствен – бити заjедно.

– А то значи, бити заjедно, а то опет значи бити против притворног односа према женама у политици, коjи jе до сада владао. Ми овим клубом желимо срушити тзв. гвоздени закон у политици и претворити га у закон од памука – казала је Вуковићева.

Истакла је да чланице Женског клуба желе да понуде свjесност жена о њиховоj снази и моћи коjу имаjу.

– Хоћемо да срушимо стаклене плафоне коjи нам само пружаjу причину да када смо достигли неки хиjерархиjски ниво, jер бити посланица у Скупштини Црне Горе jесте готово наjвиши хиjерархиjски ниво, али онда када се заиста освиjестимо и схватимо да смо ту, да смо jаке, да смо на врху, деси се таj удар главом о стаклени плафон – навела jе Вуковић и исказала увjерење да ће представљени план рада Женског клуба у наjбољем свjетлу исказати то што ће бити предмет његовог будућег дjеловања.

Б.К.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 19:03