Ученици у клупама / -УНИЦЕФ ЦГ - Душко Миљанић
27/04/2021 u 23:50 h
Марија ТомићМарија Томић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Министарство просвјете и Уницеф су за повратак у школе

Братић и Сантандер су се договорили да у сарадњи с приватним сектором раде на обезбjеђивању адекватне опреме за онлаjн наставу школама и породицама
Министарство просвjете, науке, културе и спорта и Уницеф имаjу заjеднички циљ да школе буду отворене током пандемиjе и наставиће консултациjе са свим заинтересованим странама – здравственим институциjама, наставницима, родитељима, ученицима – како би се своj дjеци обезбиjедио приступ бољем квалитету образовања. То jе jедан од кључних закључака састанка између министарке просвjете, науке, културе и спорта Весне Братић и шефа представништва Уницефа у Црноj Гори Хуана Сантандера.
Сантандер jе истакао да jе недавна глобална студиjа Уницефа и Унеска са подацима из 191 земље свиjета показала да отворене школе у коjима се поштуjу епидемиолошке мjере не доприносе ширењу корона вируса. Он jе објаснио и да се затварањем школа не рjешава проблем непоштовања мjера „ДистанцаРукеМаска“ око школских зграда, jер се исте ствари дешаваjу у локалноj заjедници када су школе затворене.
– Уницеф jе спреман да подржи студиjу о ширењу корона вируса у црногорским школама. Подаци из jедне такве студиjе помогли би нам да боље организуjемо наставу и да омогућимо школама да буду отворене до краjа пандемиjе – поручио jе Сантандер.
Братић и Сантандер су се договорили да у сарадњи с приватним сектором раде на обезбjеђивању адекватне опреме за онлаjн наставу школама и породицама, као и да заjедно раде на убрзавању дигитализациjе образовања у Црноj Гори.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 13:36