/ - фото: Министарство здравља
19/10/2021 u 13:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амбасада Израела донирала дефибрилаторе Заводу за хитну медицинску помоћ

Изражавајући задовољство због сусрета са министарком здравља, амбасадор Вилан је најавио и у наредном периоду помоћ

Нерезидентна амбасада Изреала у Црној Гори донирала је Заводу за хитну медицинску помоћ два дефибрилатора, медицинске апарате који се користе као средство прве помоћи код срчаног удара и другог поремећаја срчаног ритма.

Медицинску опрему у име Амбасаде министарки здравља Јелени Боровинић Бојовић и директору Завода за хитну медицинску помоћ Вуку Никовићу, уручио је нерезидентни амбасадор државе Израела у Црној Гори Јахел Вилан.

- Систем хитне медицинске помоћи у Израелу је можемо слободно рећи суверен, прецизан и беспрекоран, са јасно дефинисаним протоколима и ми, као систем који жели да унаприједи овај вид веома важног сегмента здравства, желимо да примијенимо моделе од најбољих, што ви свакако јесте- казала је министарка здравља.

image

фото: Министарство здравља

- фото: Министарство здравља

Изражавајући задовољство због сусрета са министарком здравља, амбасадор Вилан је најавио и у наредном периоду помоћ и подршку његове земље црногоском здравственом систему.

Такође, казао је да ће се кроз обуке које организује Агнеција за међународну развојну сардању, омогућити црногорским здравственим радницима стручно усавршавање у различитим областима медицине. 

Никовић је упознао је амбасадора са начином функционисања установе којом руководи и казао да је у плану њена реорганизација, при чему ће, како је додао, искуства Израела у том сегменту бити од велике помоћи, како би се унаприједио систем црногорске хитне помоћи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:09