Форум жена УРА Бар / -УРА
09/03/2022 u 13:13 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Барска УРА организовала радни састанак Форума жена

Улога Форума жена барске УРА биће да у кроз низ акција промовише здраве стилове живота, али и остала питања са којима се жене у Бару сусрећу, саопштили су из барског одбора ГП УРА

Поводом Осмог марта, Међународног дана жена, барски одбор Грађанског покрета УРА организовао је радни састанак Форума жена. Са састанка је поручено да жене у 21. вијеку имају значајну улогу да проактивно дјелују у циљу очувања заједнице, те да морају бити свјесне своје снаге, како би едуковале и заштитиле дјецу од негативних утицаја друштва, истовремено позитивно дјелујући на заједницу која се због брзог начина живота деградира и одриче здравих стилова живота. На иницијативу тог форума, а уз подршку општинског одбора, изабрана је предсједница Форума Жена, Прим. др. мед. сци Миленка Вранеш Грујичић, специјалиста опште праксе, медицине рада и поморске медицине.

- Улога Форума жена барске УРА биће да у наредном периоду кроз низ акција промовише здраве стилове живота, али и остала питања са којима се жене у Бару сусрећу“, саопштили су овим поводом из барског одбора Грађанског покрета УРА.

Посланица у црногорском парламенту Божена Јелушић, својим присуством подржала је Форум Жена ГП УРА Бар и указала на значај жена у савременом друштву али и на потешкоће са којима се суочавају у политичком и друштвеном дјеловању.

- У политици, али и у  малом и средњем бизнису жене су рањива категорија. Код нас један од највећих проблема је системска неправда партијархарта, која се спроводи без жеље мушкараца да је свјесно чине, али са врло јасним посљедицама. Према Индексу родне равноправности, жене у Црној Гори су најмање једнаке у домену моћи и новца. Важно је да сви заједно кренемо ка изградњи једног родно инклузивнијег и праведнијег друштва у корист жена и мушкараца”, истакли су још из барског одбора УРЕ.

Након радног дијела уприличен је и свечани коктел, а чланице Форума жена разговарале су о предстојећим иницијативама о којима ће јавност накнадно бити обавјештена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:11