/ фото: МУП
13/08/2021 u 15:22 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржана конститутивна сједница Оперативног тима за заштиту и спашавање

Оперативни штаб за заштиту и спашавање препоручуји да треба искористите услуге оператора мобилне телефоније и кабловске телевизије како би се корисницима послала порука упозорења

Oперативни штаб за заштиту и спашавање, којег је именовала Влада Црне Горе, одржао је прву конститутивну сједницу, на којој је усвојен Пословник о раду. Сједницом је руководио в.д. генералног директора Директората за заштиту и спашавање, Мидораг Бешовић, који је и руководилац Оперативног штаба.

Оперативни штаб је сагласан са свим предузетим активностима од стране локалних служби заштите и спашавања и Директората за заштиту и спашавање, те да Директорат за заштиту и спашавање и други субјекти у том правцу наставе са активностима на смањење ризика од пожара до краја пожарне сезоне.

- Од поредузетих активности посебно значајним сматарам подизање оперативне спремности свих субјеката заштите и спашавања на највиши ниво, појачане активности на откривања изазивача пожара, успостављање добре комуникације и координације између субјеката система, привремено суспендовање издавања дозвола за ватромете, упозорење грађанима да не пале ватру на отвореном и друго- казао је Бешовић.

Оперативни штаб за заштиту и спашавање препоручуји да треба искористите услуге оператора мобилне телефоније и кабловске телевизије како би се свим њиховим корисницима послала порука упозорења везана за пожаре.

Подржава се и инцијатива МУП-а, односно Директората за заштиту и спашавања који је припремио Информацију о потреби набавке средњег вишенамјенског хеликоптера која ће бити упућена Влади Црне Горе на разматрање.  Оперативни штаб апелује на грађане да не пале ватру на отвореном простору и тиме покажу свој одговоран однос према заштити људских живота, биљног и животињског свијета, материјалних добара и животне средине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 09:51