/ - фото: Полицијска академија
20/10/2021 u 14:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Полицијска академија организовала свечани пријем XV генерације полазника

Директор Управе полиције Зоран Брђанин је казао да очекује да ће управо они штитити грађане и служити им

ЈУ ВСШ "Полицијска академија" је у организовала свечани пријем XV генерације академаца. Уз пригодан програм пожељели су доброшлицу и срећан почетак школовања новој генерацији полазника/ца. Свечаности су присуствовали представници МУП-а, Управе полиције, Општине Даниловград, Војске Црне Горе и други гости.

Секретар МУП-а Зоран Миљанић у свом обраћању присутнима изјавио да је „цијенећи значај овог позива Министарство унутрашњих послова ове године кроз Закон о унутрашњим пословима омогућило да сви свршени полазници Полицијске академије заснују радни однос без огласа у МУП-у”. 

image
- Зоран Брђанин

Будућим полицајкама/цима се обратио и директор Управе полиције Зоран Брђанин који је казао да очекује да ће управо они штитити грађане и служити им, промовишући доктрину полицијског рада и њену хуману димензију, као и јачајући повјерење грађана у рад полиције и правну државу.

В. д. директора Полицијске академије Светомир Кнежевић казао је новој генерацији академаца како у њих има повјерења јер су изабрали тешку и захтјевну професију без које грађани Црне Горе не би могли да имају стабилну, безбједну и сигурну земљу.

image
- Зоран Миљанић

- Свјесни значаја и комплексности улоге Полицијске академије, од њеног оснивања смо се опредијелили за приступ полицијског образовања који карактерише квалитетна корелација знања и вјештина, те проактивне методе извођења наставе, као и развијање и учвршћивање позитивних ставова о неопходности поштовања универзалних вриједности људских права, слобода и достојанства човјека- нагласио је Кнежевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:00