/ - фото: Радна група
24/08/2021 u 15:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радна група: Трајање школског часа 30 минута, што већи број часова и активности на отвореном

За дјецу са сметњама у развоју биће организована онлине настава, а наставни материјал ће им се достављати на кућну адресу

У Министарству просвјете, науке, културе и спорта одржан је други састанак Радне групе за организацију и праћење васпитно-образовног процеса у периоду трајања пандемије COVID 19 .

- У складу са  размотреним приједлозима свих представника, Радна група је формулисала конкретна рјешења за одржавање и организацију наставе у предстојећој школској години: предшколске установе ће васпитно-образовни рад реализовати као и до сада, без промјена. Трајање школског часа биће 30 минута, а наставни планови и програми ће бити јединствени и прилагођени том трајању. Пауза између часова трајаће најмање пет минута, а трајање малог и великог одмора биће продужено у складу са могућностима школа- саопштено је из Министарства просвјете.

Како су навели, мјерење температуре и дезинфекција руку на улазу у школу су обавезни. Ношење маски је строга препорука Института за јавно здравље и Министарства просвјете, науке, културе и спорта, али МПНКС не може вратити из школе ниједно дијете које не носи маску, због њиховог законског права на образовање.

- Организовање што већег броја часова и наставних активности на отвореном простору, у складу са просторним, кадровским и осталим капацитетима школа и  временским условима. За дјецу са сметњама у развоју која су онемогућена да редовно похађају наставу, биће организована онлине настава, а наставни материјал ће им се достављати на кућну адресу. Све школе добиле су од Завода за школство и Центра за стручно образовање  упутства која су дужна да поштују- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:35