Повреда ноге коју је задобила / -Приватна архива
10/07/2021 u 08:40 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Радник обезбјеђења Дома здравља Подгорица претукао пацијенткињу

Држали су ме све вријеме док није дошла полиција, а супруга је вриштала од удараца и онда је пала у несвијест, истиче супруг Далибор Никезић. Из Дома здравља Подгорица "Дану" је саопштено да су надлежни органи упознати са инцидентом

Подгоричанин Далибор Никезић и његова супруга Милица Јаџић поднијели су кривичну пријаву против радника обезбјеђења у Дому здравља у насељу Коник, за кога тврде да је физички напао и претукао Јаџићеву. Према наводима Никезића, Jaџићева је нападнута на улазу те установе када је тражила да јој изабрани љекар изда терапију. Он каже да је чекао супругу испред Дома здравља, када је видио да је радник обезбјеђења изводи за руку и упућује јој пријетње.

– Имамо комплетну докумeнтацију како је изударана и да је завршила са посјекотинама и подливима на глави и леђима. Инцидент се јуче додгодио у Дому здравља на Конику. Моја супруга је ушла у установу и тражила да јој се пропише терапија, али јој је докторица рекла да дође за 15 дана код свог изабраног љекара и тражила од обезбјеђења да је избаци напоље. Када је излазила, видио сам да је радник ухватио за руку и да јој је нешто пријетио, након чега је ошамарио. Кренуо сам пут ње да спријечим да је удара, али су ме спријечили радници обезбјеђења. Он ју је ударао по ногама, а она је пала и сломила стакло. Онда је наставио да је удара ногам у главу и по леђима. Када је дошла полиција, радник обезбјеђења је побјегао у Дом здравља. Предали смо тужилаштву пријаву са читавом документацијом. Моја супруга има епилепсију и тражила је терапију за ту болест, имала је епи-напад док је тамо била и нијесу притекли да јој помогну. Ништа му није урадила да би је тако мучки напао и изударао. Мислим да нешто није у реду било с њим тог дана. Јуче сам поново био у Дому здравља и није га било тамо, вјероватно је склоњен – истиче Никезић.

Овим проблемом се бавила и Антена М, која је објавила видео са лица мјеста.

Он каже да жена има повреде свуда по леђима и тијелу, а рана на глaви од јаких удараца морала је бити зашивена.

– Јуче ујутро смо ишли да поднесемо пријаву у тужилаштво. Узели су снимке са видео-надзора. Видјећемо шта ће бити. Надамо се да радник обезбјеђења није заштићен јер је тога дана било много телефонских позива. Ово је катастрофа шта се десило! Држали су ме читаво вријеме, све док није дошла полиција, а супруга је вриштала од удараца и онда је пала у несвијест. И да су се споречкали и посвађали, какав је то начин да је ногом удара у главу и свуда по тијелу, је ли то дозвољено у овој држави!? Пребити жену на плочнику испред здравствене установе! Повезали смо је у Ургентни гдје су јој пружили помоћ и санирали повреде. Надамо се и апелујемо на надлежне да ово не остане заташкано – каже Никезић.

Особље није реаговало

Никезић поручује да ће бити истрајни да се санкционише овакво дивљаштво радника који је умало угрозио живот његовој супрузи.

– Не могу да вам опишем шта се све дешавало и какве повреде моја жена има. Док сам чекао са познаником испед установе, нијесам ни слутио шта ће се десити. Предали смо Вишем тужилаштву пријаву и хоћемо да обавијестимо јавност шта може да се деси обичном грађанину. Докторица се наводно потресла због напада на моју супругу, а није хтјела да јој помогне када је имала епилептични напад. Из чиста мира је нападнута и претучена и ово мора да се расвијетли до краја – каже Никезић.

Из Дома здравља Подгорица саопштено је "Дану" да су упознати надлежни органи са инцидентом.

– Пошто заврше своју процедуру изаћи ћемо са саопштењем – наводе из Пи-ар службе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:26