/ Обиљежавање Свјетског дана екологије, фото: Срђа Бољевић
05/06/2021 u 07:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Боки обиљежаваjу Свjетски дан животне средине

Из Министарствжа екологиjе, просторног планирања и урбанизма су казали да jе акциjа чишћења дио активности коjе се организуjу у оквиру програма обиљежавања 30 година еколошке државе Црне Горе.

Чишћењем отпада на обали, мору и приморjу у Бококоторском заливу, Министарство екологиjе, просторног планирања и урбанизма обиљежиће данас Свjетски дан животне средине

Из тог ресора су казали да jе акциjа чишћења дио активности коjе се организуjу у оквиру програма обиљежавања 30 година еколошке државе Црне Горе.

Из министарства су обjаснили да ће бити чишћена подручjа од Костањице до Турског Рта и од Стрпа према Липцима коjе карактерише велика количина чврстог отпада на морском дну, а коjи има негативан утицаj на морски еко-систем и узрокуjе оштећења организама морског дна.

Наводи се да jе, поред морског акваториjума, предвиђено чишћење плажа на подручjу Рисанског залива.

- Циљ чишћења jе да се укаже на проблем отпада у мору и његовог негативног утицаjа на квалитет морске воде, живи свиjет и здравље човjека - навели су из министарства.

Акциjа ће бити организована на волонтерскоj основи у партнерству са Канцелариjом Програма Уjедињених нациjа за развоj у Црноj Гори, а у сарадњи са Институтом за биологиjу мора, Управом поморске сигурности и управљања лукама и Ронилачким савезом Црне Горе.

Акциjу су подржали представници дипломатског кора, НВО и приватни сектор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:22