/ Фото: Срђан Бољевић
28/10/2021 u 08:23 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вакцина против грипа у новембру

Из Монтефрама "Дану" је саопштено да су тендер за набавку вакцине против сезонског грипа расписали 2. септембра

Вакцине против вируса грипа неће бити испоручене домовима здравља до краја октобра као што је раније најављено из Монтефарма, због чега ће и почетак вакцинације бити одложен за прву половину новембра.

Из здравствене установе Монтефрам "Дану" је саопштено да су тендер за набавку вакцине против сезонског грипа расписали 2. септембра. 

– Проциjењена вриjедност за 27.180 доза износи 244.620 еура и, према информациjама коjе тренутно имамо од добављача са коjим jе потписан уговор (ФАРМАЛАБ- Подгорица), испоруку очекуjемо почетком новембра текуће године. Након приспиjећа поменуте вакцине VaxigripTetra, произвођача Sanofi Pasteur, неопходно jе обезбиjедити дозволу за прометовање увезене сериjе коjу издаjе ЦинМЕД, потом креће дистрибуциjа ка вакциналним пунктовима и отпочиње имунизациjа против вируса сезонског грипа – истичу из Монтефарма.

У тендерској документацији се наводи да је рок за испоруку вакцина наjдуже 45 дана од дана наруџбе.

Из те здравствене установе наводе да и поред жалби грађана ампулиране антибиотике редовно испоручуjу, у складу са распоредом релациjа ка jугу, сjеверу и централном диjелу Црне Горе.

– Конкретно Lendacin amp.1g (Longacef) jе у периоду од 1 октобра. до 27. октобра испоручен JЗУ у количини од 55.520 ампула и имамо стабилне залихе, као и других медикамената коjи су неопходни за лиjечење ковид позитивних пациjената. Користимо прилику да напоменемо да jе потрошња свих ових медикамената, услед сложене епидемиолошке ситуациjе, превазишла све проjектоване количине. Монтефарм као jедини снабдjевач свих jавних здравствених установа успио jе да континуирано испоручује неопходне терапиjе упркос чињеници да jе вирус САРС-ЦоВ-2 присутан у Црноj Гори већ 20 мjесеци – казали су из Монтефарма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 17:30