Leteći taksi u Indiji / - MREžA X
23/10/2024 u 16:26 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Leteći taksiji u Indiji – umjesto za 152, stižete za 19 minuta na destinaciju

Indijska kompanija „Sarla avijejšn“ planira revoluciju u vazdušnom saobraćaju uvođenjem električnih letećih taksija sa sedam sjedišta. Cilj projekta je brži, čistiji i efikasniji prevoz putnika.

Međunarodni aerodrom Bengaluru, koji upravlja Međunarodnim aerodromom Kempegovda, nedavno se dogovorio sa kompanijom „Sarla avijejšn“ o pokretanju električnih letećih taksija. U pitanju je saradnja u vezi sa istraživanjima održive vazdušne mobilnosti, posebno električnih aviona za vertikalno polijetanje i sletanje.

- Cilj revolucije u vazdušnom saobraćaju je uvođenje električnih letećih taksija sa sedam sjedišta, koji obećavaju brži, čistiji i efikasniji prevoz. Ruta koja je trajala 152 minuta vožnje, sada će se prelaziti za 19 minuta - saopštila je kompanija.

Zalog za budućnost: Japan ulažu još 500 miliona u leteće taksije

- Cilj su novine u gradskom vazdušnom saobraćaju sa operativnom efikasnošću, smanjenom emisijom ugljenika i stabilnom infrastrukturom. Naši električni leteći taksiji će postaviti nove standarde u pouzdanosti i radnim karakteristikama, usklađujući se sa globalnim standardima avijacije - rekao je Adrijan Šmit, suosnivač i izvršni direktor kompanije „Sarla avijejšn“.

Kompanija čeka regulatorna odobrenja, a očekuje se da će početi da radi za tri godine. U planu je i proširenje na druge gradove.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. oktobar 2024 16:27