/ -PIXNIO
24/07/2024 u 14:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Wiz odustaje od Google sporazuma teškog 23 milijarde dolara

Wiz je napustio ugovor vrijedan 23 milijarde dolara koji bi trebao preuzeti Google, što bi bio najveći posao pretraživačkog diva ikada, rekavši zaposlenima da će nastaviti s početnom javnom ponudom kao što je isprva planirao.

"Teško je reći ne takvim poniznim ponudama", rekao je koosnivač Wiza, Asaf Rapaport u memorandumu koji je "CNBC" dobio za svjetsku bazu zaposlenih u firmi. Osoba koja je upoznata s načinom razmišljanja kompanije navela je zabrinutost protiv tržišnog takmičenja i ulagača kao dio motivacije iza odluke o odlasku.

Rapaport je napisao da će se kompanija fokusirati na svoje sljedeće prekretnice: inicijalnu javnu ponudu i jednu milijardu dolara godišnjeg redovnog prihoda, oba cilja na koja je firma gledala mnogo prije nego što su pregovori objavljeni.

Ugovor bi gotovo udvostručio vrijednost startupa od 12 milijardi dolara u odnosu na posljednji krug finansiranja. Wiz je osnovan 2020. i rastao je velikom brzinom pod Rapaportom, koji je još u maju razmišljao o IPO-u.

Wizovi sigurnosni proizvodi u oblaku uključuju prevenciju, aktivno otkrivanje i odgovor - niz koji se dopao velikim firmama i pomogao bi Googleu da se takmiči s Microsoftom koji takođe prodaje sigurnosni softver, prenosi "SeeBiz".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
WIZGOOGLESPORAZUM
08. septembar 2024 02:03