Кана Томашевић / - Марко Гардашевић
20/05/2021 u 11:09 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кана Томашевић: Модни блог и финансије могу заједно, то је игра без граница

Када је модни блог у питању Кана тврди да је Црна Гора напредовала, али још увијек многи са подозрењем и предрасудама гледају на људе који се баве овим послом

Позната црногорска модна блогерка Кана Томашевић, каже да је рођењем и срцем Црногорка, стилом Италијанка, и да успјешно балансира између два заиста различита посла: финансија и моде, коју види као игру без граница у којој је једино правило бити оригиналан.

Ова јединствена, смјела и ван оквира, дјевојка за портал Дана истиче да се од рођења и првих корака, трудила да буде другачија и своја.

- То некако и иде уз мене и необично име које носим, а које сам добила по својој прабаби Икани. Икана је била посебна жена, власница прве цетињске кафане, жена која је у то вријеме била иноватор и свједок да жена може успјети у послу који је у старту дефинисан као „мушки“. Као она некад, тако се ја данас трудим да будем самостална и успјешна жена, која зна што хоће и вриједно ради на свом циљу. Осим финансија и моде, у сфери мојих интересовања одувијек су били музика (свирала сам клавир), језици (говорим три страна језика), књижевност и филмска умјетност - каже Кана.

image

Мода и финансије могу заједно

- Марко Гардашевић

Ова успјершна дјевојка, која је можда блогерка моде у Црној Гори, и која је запослена у Министарству финансија, истиче да свака њена прича креће из Цетиња, историјске и садашње пријестонице Црне Горе.

- Тешко је у свијету наћи град који је толико судбински повезан са својим народом током читаве његове историје, као што је случај са мојим Цетињем. Зато ме посебно поносном чини то што сам рођена и одрасла на чувеном цетињском корзу - истиче она.

Наглашава да је посао модне блогерке је, у њеном случају, дошао сасвим спонтано, и то негдје прије пет година, када је почела да радим блог за online магазин Chwelook.

- Мој немирни дух је тражио начин за испољавање креативности и жеља ми је била створити себи простор на којем би се могла изражавати, па је модно блоговање некако било логичан избор, јер је мода нешто што ме одувијек занимало. За мене, мода и модно блоговање су нешто што видим као интересантан вид забаве и хоби, који ме испуњава и релаксира након напорних дана на изузетно одговорном послу, и нешто су у чему истински уживам. Иако не идем у правцу да ми блог буде посао и професија, сматрам да, уз много рада и труда, уз квалитетан садржај, уз публику која ће вам бити вјерна и кредибилитет који се ствара временом, блог може прерасти из хобија у посао, од кога се може и зарадити (говорим из личног искуства) - тврди Кана Томашевић.

image

Модним блогом се бави већ пет година

- Марко Гардашевић


Када је модни блог у питању она тврди да је Црна Гора, по овом питању, напредовала у односу на период од прије пет година, али још увијек људи са подозрењем и предрасудама гледају на људе који се баве блогом.

- Ја сам, кроз вријеме и сазријевање, научила да ме коментари људи који немају никаквих додирних тачака са мојим животом, не дотичу и не погађају. Важно ми је да имам подршку породице, која је, такође, на неки начин, повезана са медијима кроз генерације, и незаобилазни је дио моје приче. Нјихову безрезервну подршку имам од почетка, посебно оца, за којег сам највише и везана. Модерно вријеме у којем тренутно живимо донекле утиче и на породичне вриједности, али и на само поимање породице. Мишљења сам, а тако сам и учена, да је породица највећа подршка и ослонац. Породица нас асоцира на радост дијељења, склониште и уточиште у тешким тренуцима, подршку и охрабрење, критику кад је потребно. Само је породица она која заиста мисли и осјећа што је најбоље за сваког њеног члана, безрезервно. Што сам старија, то ми се сваким даном све више потврђује. Има ли што топлије од породичног дома и веће од љубави коју дијелимо са породицом? Моја омиљена мисао о величини љубави којом сија породица је дефинитивно она коју у "Куму" говори чувени дон Вито Цорлеоне: "А ман wхо доесн'т спенд тиме wитх хис фамилy, цан невер бе а реал ман - закључује Кана Томашевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:05