The Cure / instagram
26/09/2024 u 21:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) The Cure izado novi singl posle 16 godina

Velikani svjetske rock scene, bend The Cure, objavili su novi singl "Alone"“, posle 16 godina pauze. Ova simfonijska balada sa teškim bubnjevima i električnom gitarom ujedno najavljuje i izlazak novog albuma.

Iako novu pjesmu bend izvodi uživo već dvije godine na početku svakog koncerta, pjesma je najzad stigla kao prvi singl sa njihovog albuma albuma „Songs Of A Lost World“, čiji je izlazak najavljen za 1. novembar.

- To je pjesma koja najavljuje cio album, čim smo je snimili znao sam da će to biti prva pjesma i osjetio sam kako mi cio album dolazi u fokus. Neko vrijeme sam se mučio sa pronalaženjem pravog načina da otvorim album, radio sam samo sa idejom o tome kako je biti sam i nekakvim osećajem koji me je sve vreme pratio i koji mi je govorio da već znam kako treba da ga započnem. Kad smo završili snimanje prisjetio sam se poeme ’Dregs’ koju je napisao Ernest Dowson i u tom trenutku sam znao da su ta pjesma i album stvarni“, izjavio je Robert Smit, frontmen grupe The Cure.

The Cure objavili dio nove pjesme

Britanski bend The Cure osnovan je 1978. godine i trenutno broji više od 30 miliona prodatih albuma širom svijeta. Četiri puta su bili hedlajneri Glastonbury festivala, postali su članovi najveće rock institucije – Rock And Roll Hall of Fame 2019. godine.

Tokom godina postojanja stvorili su armiju fanova, a njihova bogata diskografija je postala žanr za sebe, spajajući new wave i pank sa neo-gotičkom veličanstvenošću, čineći ih jednim od najuticajnijih britanskih bendova svih vremena.

Poslednji album koji je grupa The Cure objavila bio je „4.13 Dream“ iz 2008. godine.

Singl „Alone“, zajedno sa najavom izlaska albuma „Songs Of A Lost World“, predstavlja kraj dugo očekivanog povratka benda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 21:25