Београдско прољеће / РТС
18/03/2022 u 13:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Објављена имена извођача на Београдском прољећу

Најављујући свој повратак на велика врата приjестоничке фестивалске сцене, конкурс за "Београдско прољеће 2022" је још почетком године пробудио велико интересовање. До последњег дана конкурса, пријављено је близу 300 необјављених композиција у поп и забавним аранжманима. Сада су позната и имена 18 извођача који ће 29. априла на сцени Комбанк дворане учествовати у такмичарском програму легендарне музичке манифестације, која је на истом мjесту приjе 61 године и почела свој гламурозни живот.

Игор Станковић, директор Комбанк Дворане је, осврћући се на прошлост и кориjене фестивала, повjерио да је задовољан повратком "Београдског прољећа" на велика врата култног простора.

"Музичари ће се такмичити у категоријама: "Најбоља композиција", "Најбољи текст" и "Најбољи аранжман" а награду "Најбоља интерпретација" ће додиjелити Стручни жири фестивала.

Публика ће својим гласовима додиjелити прву, другу и трећу награду фестивала (СМС гласањем).

-Тим лауреатима ће, осим титула припасти и новчане награде у износима од 300.000, 200.000 и 100.000 динара - истакао је Станковић. Гледаоци Радио-телевизије Србије моћи ће да прате фестивал "Београдско прољеће" у директном преносу на РТС1, у петак 29. априла.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:22